09 april 2021

De gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Zundert gaan door met de dienstverlening aan (startende) ondernemers door de landelijk opererende organisatie Stichting Ondernemersklankbord (OKB) voor de komende jaren. De vijf gemeenten werken al jaren samen op het gebied van advisering en ondersteuning van (startende) ondernemers.

Vanuit deze samenwerking zijn in de afgelopen jaren veel ondernemers geadviseerd en begeleid door de ervaren adviseurs van OKB. Zowel tijdens het spreekuur op het raadhuis of in een begeleidingstraject van zes maanden.

In deze onzekere tijd, waar veel ondernemers in de problemen zijn gekomen door de lockdown en sluitingen, is het van groot belang dat gemeenten via deze samenwerking ondernemers maximaal ondersteunen. In het afgelopen jaar hebben veel ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen geprofiteerd van de expertise van de adviseurs van OKB. Hierdoor zijn diverse bedrijven overeind gehouden of geholpen bij het oplossen van hun problemen. Zo wordt een prima bijdrage geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van ondernemers in de gemeenten in West-Brabant.

 

Gastvrije gemeente met goed ontwikkelklimaat

Wethouder Economie, Johan de Beer, opent: ‘Wij zijn een gastvrije gemeente voor onze ondernemers, met een goed ontwikkelklimaat. Het is belangrijk dat wij onze ondernemers maximaal ondersteunen. Door de samenwerking met het OKB te verlengen, doen wij dit´.

 

ZZP’ers en startende ondernemers

Annemarie Timmermans, gedragsveiligheidsdeskundige van haar bedrijf Camina: 'Mijn advies aan ondernemers: als je zzp’er of startende ondernemer bent wees dan blij dat het OKB er is. En maak er dankbaar gebruik van. Als je nooit ondernemer bent geweest en het van huis uit niet hebt meegekregen is het zinvol om een adviseur van het OKB in te schakelen'.

 

Over het OKB

Ondernemers die hulp zoeken kunnen via 088 1717920, of via team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl een afspraak maken voor een gesprek met een adviseur van het OKB. Zij helpen al 40 jaar MKB-ondernemers. In een klankbordtraject van 6 maanden krijgen ondernemers persoonlijke begeleiding door een adviseur. Op dit moment helpen zij gratis dankzij ondersteuning van het Ministerie van Economische Zaken.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/succesvolle-samenwerking-tussen-gemeenten-en-stichting-ondernemersklankbord-gecontinueerd