01 mei 2020

Het corso gaat dit jaar helaas niet door. Dus is er een oplossing bedacht voor de dahliaknollen die in deze periode op de dahliavelden worden geplant. Stichting Bloemencorso Zundert en de gemeente Zundert spraken af dat de knollen de grond in kunnen met inachtneming van de maatregelen. Daarom mogen er niet meer dan 3 personen tegelijk op de dahliavelden zijn. Ook moeten deze drie mensen 1.5 meter afstand houden.

Behoud van knollen

Om de dahliaknollen te behouden is het belangrijk dat ze weer de grond ingaan. Dat vraagt van de buurtschappen de nodige improvisatie door de huidige maatregelen. “Sommige buurtschappen bieden hun knollen aan binnen de buurt. Mooi kleurrijk initiatief, voortuinen waar een hele zomer lang dahlia’s bloeien. Andere buurtschappen zetten knollen en zullen deze deels maaien, op die manier zijn er bloemen beschikbaar en kunnen de knollen volgend jaar opnieuw gebruikt worden. Wij hopen allemaal dat er na augustus nog ruimte komt voor alternatieve ideeën. Het zou mooi zijn om dan met z’n’ allen het corsogevoel alsnog te beleven. Voor nu houd voldoende afstand, hou vol en blijf gezond. Lieve Corsomensen wij rekenen op jullie.” Jos Jochems, Stichting Bloemencorso Zundert.

De verwachting is dat er veel minder knollen de grond in gaan. De dahlia’s van deze knollen worden in het najaar gebruikt voor andere mogelijkheden. “Want Zundert zou Zundert niet zijn als er niet wordt nagedacht over een andere, passende invulling van het grootste evenement van het jaar.” Zegt burgemeester Vermue

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/toch-bloeiende-dahlias-op-de-zundertse-dahliavelden