26 september 2022

Maandag 26 september starten de werkzaamheden in Onder De Mast. In deze straat komt een groene ontmoetingsplek, waar inwoners kunnen sporten, spelen en recreëren. Het idee is afkomstig van Carla Brabers, Bart Goos en Ricardo van Hasselt. Zij wilden de omgeving van de sporthal groener en mooier maken. En ook uitnodigend, zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Samen met gemeente kwamen zij tot een plan.  Na afstemming met omwonenden wordt hun plan nu gerealiseerd. 

Het idee past in de doelstelling van de gemeente om te zorgen voor betere afwatering en de omgeving te vergroenen. Door droogte en de klimaatverandering is een goede afwatering belangrijk en dat er groene beplanting komt in plaats van stenen in de grond. Na een eerste gesprek tussen de initiatiefnemers en gemeente gingen de initiatiefnemers aan de slag met een moodboard. De boodschap van de gemeente was: maak een wensenlijstje, denk out of the box, maar passend in het thema afwatering en vergroening.

 

Inwoners hebben de schouders eronder gezet om hun omgeving mooier te maken.

Mevrouw Brabers en de heren Goos en Van Hasselt hebben hun ideeën en wensen vertaald naar een tekening. Deze tekening kon bijna exact worden vertaald door het ontwerpbureau naar een plan. Dit plan is voorgelegd aan de omwonenden van Onder de Mast en aangevuld met ideeën, die zij gaven.

“Onder de Mast is een plek met dagelijks veel passanten lopend of per fiets, jong en oud. Door vergroening hoop ik dat deze plek eindelijk een ziel gaat krijgen en dat het een fijne plek wordt om te verblijven, voor inwoners en bezoekers van de gemeente Zundert,” geeft Carla Brabers aan. Ricardo vult aan: “We liepen al langer met het idee rond een plan te maken om de omgeving te verfraaien. Meer groen in een rustig ogende omgeving geeft ontspanning voor inspanning.

 

Succesvol inwonersinitiatief

Het is fantastisch om te zien dat inwoners uit de gemeente zelf hebben meegedacht en meegewerkt om hun omgeving een stukje mooier te maken. Deze energie vertaalt zich in betrokkenheid van de inwoners met een prachtige eindresultaat. Ik nodig anderen ook van harte uit om samen met ons de gemeente beter te maken”, geeft wethouder openbare ruimte Ellie Kools aan.

Inwoners met vergelijkbare ideeën kunnen vrijblijvend contact opnemen met de ambassadeurs van de gemeente via ambassadeurs@zundert.nl.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/vergroening-door-inwonersinitiatief-omgeving-onder-de-mast