29 mei 2020

Burgemeester Vermue over de Lintjesregen van 24 april: “De ontroering spatte afgelopen lintjesregen af van de gezichten bij onze Zundertse gedecoreerden. ‘Waar heb ik dit aan verdiend?’ was een veelgehoorde reactie. Het was bijzonder om als burgemeester voor de eerste keer, op afstand, het bericht te mogen brengen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een oprechte blijk van waardering voor vele jaren intensieve maatschappelijk inzet. Wat zou het mooi zijn als we ook volgend jaar weer veel inwoners kunnen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding.”

Voordracht vóór 15 juli
Tot 15 juli kunt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Een persoon die zich heeft ingezet voor de maatschappij. De Onderscheiding wordt opgespeld tijdens de Lintjesregen van 2021.Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? Dan neemt u contact op met Corrie Bastiaansen, medewerker Kabinet van de gemeente Zundert. Haar contactgegevens zijn c.bastiaansen@zundert.nl. Zij geeft u een toelichting op het indienen van een voordracht.

Vrijwillige activiteiten
Het merendeel van de aanvragen voor Koninklijke onderscheidingen bestaat uit aanvragen voor vrijwilligers. Vaak verrichten de voorgedragen personen meerdere vrijwillige activiteiten. Ook kan het zijn dat iemand één vrijwillige activiteit uitvoert. Deze activiteiten, met een maatschappelijk uitstraling, zijn dan jarenlang uitgevoerd voor meerdere uren per week. Dit kan o.a. zijn op het terrein van zorg, welzijn, onderwijs, sport, cultuur en natuur.
Naast  bestuurders van verenigingen kunnen ook andere vrijwilligers binnen de vereniging in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Ook zij dienen te voldoen aan de voorwaarden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor pleegouders en mantelzorgers.

Voor meer informatie gaat u naar de website van Koninklijke Onderscheidingen.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/voordracht-voor-koninklijke-onderscheiding-tot-15-juli