12 maart 2021

Sinds december werkt werkgroep de Schroef aan de invulling voor een multifunctioneel centrum op de plek van de Schroef. Een centrum als ontmoetingsplaats voor inwoners, verenigingen en organisaties op het gebied van cultuur, welzijn en werken. De verschillende gebruikers zijn vertegenwoordigd in de werkgroep, zodat het van en voor de gemeenschap wordt. De werkgroep komt regelmatig bij elkaar. Zo ook afgelopen dinsdag om ideeën te concretiseren.

 

In de werkgroep werken de verschillende gebruikers samen

Samen kijken we naar de wensen en behoeften, die de gebruikers vanuit cultuur, welzijn, sociaal domein en de gemeente hebben. Dit verschilt van een kopje koffie drinken met senioren, tot aan een goed podium voor mooie producties in en buiten Zundert. Van repetitieruimtes tot aan de bibliotheek. En van flexibele werkplekken tot aan een loket voor de vraagwijzer (het centrale loket voor alle vragen op het gebied van sociaal domein). De mogelijkheden zijn eindeloos, de ruimte helaas niet. De uitdaging is om de grote puzzel te leggen, die zorgt voor de ontmoetingsplaats van en voor Zundert.

 

De werkgroep is ontstaan na de participatiebijeenkomst van augustus

Toen is er een eerste verkenning geweest met gebruikers en geïnteresseerden van de Schroef. Daar heeft de gemeente het idee van een multifunctioneel centrum gepresenteerd. De deelnemers bespraken veel waardevolle ideeën en visies. Maar dit moest nog een plek krijgen in één voorstel. Daarmee ging de werkgroep aan de slag.

 

De werkgroep bestaat uit de volgende vertegenwoordigers:

  • Vanuit Cultuur: Stichting CCZ, Cultuur Platform Zundert, Hé Cabaret en theatergroep, Harmonie Nut & Vermaak, bibliotheek;
  • Vanuit Welzijn: Stichting Welzijn Zundert, EHBO;
  • Vanuit Sociaal Domein: Beleidsmedewerker gemeente Zundert;
  • Vanuit gemeente: Beleidsmedewerker gemeente Zundert.

Diverse leden van de werkgroep hebben ook navraag gedaan bij hun achterban over de wensen en het concreet gebruik van het gebouw, zoals de enquête van het cultuurplatform.  We zijn druk aan de slag om de eerste inventarisatie aan wensen te verpakken in een ontwerp. Het streven is om de eerste plannen te presenteren vóór de zomer.

 

Wilt u meer weten over het traject?

Of wilt u graag nog iets meegeven aan ons? Dan kunt u ons mailen via gemeente@zundert.nl.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/werkgroep-de-schroef-werkt-aan-nieuw-plan-voor-een-multifunctioneel-centrum