28 juni 2021

In Wernhout wordt dit jaar op het terrein van vv Wernhout een voetbalkooi geplaatst. Openbaar toegankelijk en waar jong en oud kunnen sporten. Op maandagavond 28 juni zetten vertegenwoordigers van de dorpsraad Wernhout, VV Wernhout en de gemeente Zundert hiervoor hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

De voetbalkooi komt achter de gymzaal, op het terrein van vv Wernhout. Cees Oostvogels, secretaris  van de Dorpsraad Wernhout vertelt over het traject hier naartoe:

Bijna 5 jaar voorbereiding heeft Dorpsraad Wernhout hier in zitten. Oorspronkelijk was het één van de Doe-Projecten in 2016 van de Provincie Noord-Brabant. Maar toen plotsklaps daar de stekker uit ging, moesten we een andere route bewandelen. En werd het spannend of het nog kon. Maar nimmer werd de moed opgegeven”.

 

Werk met werk maken

Eind 2018 wordt bekend dat het Achtmaalse bedrijf HoCoSto een prijs heeft ontvangen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de opdracht een sportaccommodatie te verduurzamen. De keuze daarvoor valt op Voetbalvereniging Wernhout.

Al snel zijn gemeente, voetbalvereniging en dorpsraad het eens dat dit wel eens dé unieke kans kan zijn om daarbij ook de gewenste voetbalkooi te betrekken.

Voor deze verduurzamingsopgave gaat deze zomer bij ons een gigantische warmtebuffer de grond in. Nadat deze klus geklaard is, wordt de grond gereed gemaakt voor de plaatsing van de voetbalkooi”, aldus Jan Hereijgers, voorzitter VV Wernhout.  

Werk met werk maken noemen we dat. Ik ben er trots op dat we in onze gemeenschap zulke kansen zien liggen én ze ook benutten”, aldus wethouder Sport, Twan Zopfi.

Met nu een fantastisch resultaat dat de voetbalkooi er inderdaad komt. Vandaag (28 juni) tekenen gemeente, voetbalvereniging en dorpsraad een samenwerkingsovereenkomst die er voor zorgt dat alles geregeld kan worden. Naar verwachting kan de voetbalkooi later dit jaar worden opgeleverd.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/wernhout-krijgt-haar-eigen-voetbalkooi