17 april 2019

De VoorleesExpress komt naar gemeente Zundert. Dit landelijke initiatief geeft kinderen met een taalachterstand de extra aandacht die ze verdienen. Een vrijwilliger komt bij gezinnen thuis om te helpen met lezen en voorlezen. Samen met schoolkinderen, de vrijwilligers, en Surplus gaf wethouder Zopfi vanmiddag het startsein voor de VoorleesExpress.  

 

Met het doorknippen van het lint gaf wethouder Zorg & Welzijn, Twan Zopfi, het startsein voor de VoorleesExpress. De voorleesgezinnen ontvingen uit handen van wethouder Welzijn, Twan Zopfi, het voorleesboek ‘Kikker is Kikker’ cadeau. Dit in het kader van de landelijke actieweek ‘Geef een prentenboek cadeau’.

 

Vrijwilligers lezen thuis bij de gezinnen

De VoorleesExpress is een landelijk programma en zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt een getrainde vrijwilliger bij een gezin thuis voor begeleiding. Samen met de ouders streeft de VoorleesExpress-vrijwilliger ernaar dat taal- en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. “Welk kind wordt er niet blij van als hij wordt voorgelezen? Genieten van de verhalen en je helemaal verliezen in de wereld van het boek. Ik gun het ieder kind en daarom is het ook zo mooi dat de VoorleesExpress bestaat en zich richt op kinderen met een taalachterstand,” aldus wethouder Twan Zopfi.

 

Over de Voorlees Express

VoorleesExpress is een initiatief van Stichting VoorleesExpress en wordt in Zundert uitgevoerd door Surplus. Surplus wordt gefinancierd door de gemeente. Regionaal is de VoorleesExpress sinds 2009 actief in Breda en in 2018 is het project in Etten-Leur gestart. Nu zijn de eerste vrijwilligers in Zundert gestart met voorlezen bij gezinnen. Kijk ook op: www.voorleesexpress.nl

 

Stap in en doe mee

VoorleesExpress Zundert is op zoek naar vrijwilligers. Heb jij affiniteit met kinderen en lezen? Dan is de VoorleesExpress iets voor jou. Voor meer informatie, kijk op: www.voorleesexpress.nl, locatie Zundert. Of neem contact op met projectleider Nicole van Gennip: zundert@voorleesexpress.nl.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/wethouder-zopfi-geeft-startsein-voor-de-voorleesexpress