17 januari 2019

Zojuist heeft wethouder Sport & Cultuur, Twan Zopfi, het allereerste exemplaar van het Sjors Sportief/ Sjors Creatief boekje overhandigd aan de winnares van de tekenwedstrijd: Jade van Pelt uit groep 8 van De Wegwijzer in Achtmaal. Haar tekening prijkt op de kaft van het boekje dat op alle basisscholen wordt uitgereikt. In het boekje staan sportieve en, voor het eerst, creatieve workshops waar kinderen uit de gemeente Zundert veelal gratis aan deel kunnen nemen.

 

Alle kinderen uit het basis- en speciaal onderwijs in de gemeente Zundert ontvangen vanaf maandag 21 januari het Sjors Sportief/Creatief boekje. Het zijn zo’n 40 activiteiten waar ze aan deel kunnen nemen zonder direct lid te moeten worden van een vereniging. “Het is voor het tweede jaar dat we met Sjors Sportief aan de slag gaan. In 2018 bleek het enorm populair te zijn onder de kinderen, omdat ze op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met een vereniging. Sjors is een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren,” aldus wethouder Sport & Cultuur, Twan Zopfi.

Uitbreiding met Sjors Creatief

Sjors Sportief bevat sporten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is deze editie gedacht, denk hierbij aan toneelspelen, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg.

Vanaf 23 januari kunnen kinderen zich inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

 

‘Sjors’ is een landelijk initiatief

Sjors Sportief/ Sjors Creatief heeft zich in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.  Voor meer informatie, kijk op www.sjorssportief.nl of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.

 

Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die  bijdragen aan de sportvisie van de gemeente Zundert, waarin de gemeente specifiek de aandacht heeft om sport onder specifieke doelgroepen te bevorderen, zoals sport voor kinderen. 

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/wethouder-zopfi-geeft-startsein-voor-een-nieuw-sjors-sportief-jaar