25 mei 2020

‘De horeca kan per 1 juni, om 12 uur ‘s middags open zoals aangekondigd. Dus de terrassen op anderhalve meter afstand zonder maximale groepsgrootte, maar wel iedereen verplicht aan een tafeltje. Binnen mogen maximaal 30 gasten aanwezig zijn, op anderhalve meter afstand, op reservering, zittend, en met een checkgesprek aan de voorkant’, aldus minister-president Rutte op de persconferentie van 19 mei. De 1,5 meter afstand blijft de norm, zowel op de terrassen als in horecabedrijven. Uitzondering hierop vormen mensen uit een gezamenlijke huishouden.

Om aan deze voorwaarden te kunnen voldoen, moet iedere horecaondernemer andere maatregelen treffen. Zundertse horecaondernemers kunnen de gemeente vragen mee te kijken naar de inrichting van hun horecagelegenheid en terras.


Zundertse aanpak
‘Samen met onze horecaondernemers en een afvaardiging van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben wij een Zundertse aanpak ontwikkeld’, trapt wethouder Economie, Johan de Beer, af. ‘Horecaondernemers kunnen hun plannen voor de inrichting van hun horecagelegenheid en terras voorleggen aan de gemeente. Een integraal, ambtelijk team kijkt mee met de ingediende plannen, waarbij er tevens oog is voor de gevolgen op de omgeving en veiligheid. Ondernemers mogen hun plannen voorleggen. Het hoeft niet, tenzij er uitbreidingswensen zijn voor bijvoorbeeld een terras’.


Stapje voor stapje

Burgemeester Vermue is trots op de Zundertse houding tijdens de Corona-crisis: ‘Vanuit onze Zundertse aanpak zijn we in goed overleg met onze lokale ondernemers. Het vraagt van iedereen de komende periode het gebruik van ons gezond boerenverstand. Als we dit samen volhouden, werken we stapje voor stapje toe naar verdere versoepeling van de maatregelen’.

Wil Nouws, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zundert/Rijsbergen, is blij dat de ondernemers weer open kunnen: ‘Ook de horecaondernemers zijn zwaar getroffen door de Corona-crisis. Het is fijn dat wij nu weer open kunnen. Ik hoop dat de Zundertse gemeenschap de lokale horecaondernemers steunt en vanaf 1 juni regelmatig een restaurant of café in de gemeente bezoekt’.


Voorleggen plannen
Ondernemers kunnen hun plannen indienen via gemeente@zundert.nl, hierbij graag het zaaknummer Z20-003141 én onderstaande zaken vermelden:

  • Naam, adres, postcode, telefoonnummer en horeca-inrichting;
  • Locatie tijdelijk terras inclusief tekening met afmetingen;
  • Inrichting van het terras.

Ook tijdens het Pinksterweekend kunnen ondernemers hun plannen indienen. Het kan dan wel iets langer duren voor ze een reactie krijgen.

Let op: het gaat om een tijdelijke situatie.

Wij bedanken onze horecaondernemers voor de flexibele houding van de afgelopen tijd. We zien (eventuele) plannen met veel belangstelling tegemoet. Op www.zundert.nl/corona vindt u meer informatie.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zundert-faciliteert-horecaondernemers-in-aanloop-naar-1-juni