15 oktober 2020

De gemeente Zundert start in januari met de allereerste kinderraad. In de kinderraad zitten leerlingen uit de groepen 6, 7, 8 van de basisschool. Zij wonen allemaal in de gemeente Zundert en komen van verschillende scholen.

De leden van de kinderraad gaan nadenken hoe de gemeente nog leuker wordt voor kinderen. De kinderen verzamelen hun onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt, en bespreken dat in de kinderraad. “We starten met een kinderraad, omdat we ook jonge kinderen graag actief betrekken bij de gemeente. We willen hun mening horen over hun wijk en dorp. En hoe we dit samen nog mooier, veiliger en beter kunnen maken,” aldus burgemeester Vermue. De kinderraad is het tweede initiatief om jeugd te betrekken bij de politiek. In 2019 is de gemeente Zundert ook van start gegaan met de jongerenraad.  

 

Looptijd kinderraad

De eerste kinderraad start in januari 2021 en loopt tot de zomer van 2022. Anderhalf jaar dus. De tweede kinderraad is voor één schooljaar (schooljaar 2022/2023).

 

Kinderen kunnen zich tot 1 december aanmelden

De werving voor de eerste kinderraad loopt t/m 1 december. Kinderen kunnen zich dan aanmelden voor de kinderraad. Hoe ze zich moeten aanmelden staat op www.zundert.nl/kinderraad.

 

Burgemeester Vermue beantwoordt live vragen van kinderen

Op dinsdag 20 oktober om 15:00 uur houdt burgemeester Vermue een Facebook live sessie. Tijdens deze sessie kunnen kinderen hun vragen over de kinderraad stellen aan de burgemeester. De burgemeester is vanaf 15:00 uur live vanaf haar Facebook account: www.facebook.com/JoyceVermue

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zundert-start-met-een-kinderraad