02 november 2022

Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven, zijn er 3.500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd. Tijdens de Week van de Pleegzorg - van 2 tot 9 november - besteedt gemeente Zundert hier aandacht aan.

‘In de Week van de Pleegzorg zetten we pleeggezinnen graag in het zonnetje en hopen we dat nieuwe pleeggezinnen zich aanmelden. De fijnste en beste plek voor onze kinderen is thuis. Als dat niet meer kan, zoeken we naar een vervangende plek die zoveel mogelijk op thuis lijkt. Dat kan een pleeggezin zijn. Daarom zijn deze zo belangrijk en verdienen ze aandacht’, aldus wethouder Sociaal Domein, Twan Zopfi.

Om aandacht te vragen voor het belang van pleegouders, organiseert de gemeente Zundert activiteiten tijdens de nationale Week van de Pleegzorg.

 

Bestuurders voor één dag

Op 9 november zijn vier pleegkinderen bestuurder voor één dag van Vigere. Dit is de organisatie die pleegzorg faciliteert. De kinderen komen die dag, tussen 14.00 en 16.00 uur, samen met een bestuurder van Vigere, naar het raadhuis in Zundert. Hier vragen zij wethouder Zopfi en wethouder Van Aken, van Bergen op Zoom, naar ideeën om de pleegzorg te verbeteren.

Ook brengt wethouder Zopfi een bezoek aan een pleeggezin in en krijgen alle pleeggezinnen een attentie toegestuurd.

 

De Week van de Pleegzorg is van 2 tot en met 9 november

Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen. Hiermee wordt gevraagd de toekomst van een kind #groenlicht te geven. Ook worden de huidige pleeggezinnen in het zonnetje gezet en potentiële pleeggezinnen worden actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past. Initiatiefnemer van deze week is Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zundert-vraagt-aandacht-voor-belang-van-pleeggezinnen