25 november 2022

Zaterdag 26 november bezocht een delegatie van gemeente Zundert de streekproductenmarkt ‘Salon du Terroir’ in Auvers-sur-Oise. Dit jaar is het 40 jaar dat gemeente Zundert en Auvers-sur-Oise een vriendschapsband zijn aangegaan.

 

Vincent van Gogh verbindt de 2 dorpen

Onze gemeente koestert een speciale band met het Franse dorp. Van Gogh werd in 1853 geboren in Zundert en in 1890 overleed hij in Auvers-sur-Oise. Daarom hebben de gemeenten in 1982 een jumelage overeenkomst gesloten. Sindsdien zijn er veel activiteiten georganiseerd om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zowel rondom Vincent van Gogh als de cultuur van beide gemeenten.

Burgemeester Vermue: “Het is mooi om te zien dat Van Gogh verbindend werkt met Auvers-sur-Oise. Het bezoek aan de streekproductenmarkt Salon du Terroir verstevigt de vriendschapsband die we met het dorp hebben. Maar ook tijdens andere uitwisselingen, zoals tijdens het Corso en de jaarlijkse schooluitwisseling zijn belangrijke momenten om de verbinding op te zoeken.

 

Zundertse producten op Salon du Terroir

Op de streekproductenmarkt wordt met name Zundert Trappist gepromoot als één van de bekendste merken van de gemeente Zundert. Maar ook Corso Zundert, Zundertse Thee, de geboortegrond van Van Gogh en de groene omgeving worden onder de aandacht gebracht.

Na een aantal jaren stil gelegen te hebben door Covid zijn we als VVV Zundert blij en trots om onze mooie gemeente ook buiten de landsgrenzen onder de aandacht te brengen van bewoners en bezoekers van Auvers-sur-Oise,” laat Eve Geene van VVV Zundert weten.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zundertse-delegatie-bezoekt-streekproductenmarkt-salon-du-terroir-in-auvers-sur-oise