23 september 2020

Sport- en beweegaanbieders, scholen, kinderopvang, zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente Zundert hebben een Lokaal Sportakkoord. In het akkoord staan 11 initiatieven om jong en oud plezier te laten beleven aan sporten en bewegen.

 

Op maandagavond 21 september zetten de vertegenwoordigers van 23 organisaties hun handtekening onder het Lokaal Sportakkoord Zundert. Ook Twan Zopfi, wethouder Sport, zette zijn handtekening namens de gemeente Zundert. “Dit is een heel belangrijk akkoord. Sporten en bewegen is gezond, zorgt voor contacten met elkaar, en het is vooral leuk. De huidige tijd, waarin het sociaal leven op een laag pitje staat en mensen letterlijk minder in beweging zijn, maakt zo’n akkoord nog belangrijker,” zegt wethouder Sport, Twan Zopfi.

 

Elf initiatieven

De organisaties hebben het sportakkoord samen geschreven. In het afgelopen jaar werkten zij aan initiatieven om jong en oud in beweging te krijgen. Dit deden zij onder leiding van een onafhankelijke sportformateur. Dit zijn de elf initiatieven die zijn bedacht:

 • Samen bewegen door jong en oud (fitroutes en beweegactiviteiten voor peuters en ouderen)
 • Onderzoek naar de haalbaarheid van het ‘Nijntje diploma 2-4 jaar’
 • Uitbreiden kennismakingsaanbod sporten en bewegen voor kinderen
 • Introductie mini-buurtsportcoaches
 • Beweegevent voor het voortgezet onderwijs
 • Voetbalvormen voor oudere deelnemers
 • Zwemmen voor mensen met zorgindicatie
 • Sporten en bewegen met statushouders
 • Sportcafé
 • Hardlopen in de spotlights
 • Gezonde(re) sportkantine

De organisaties gaan zelf de initiatieven uitvoeren. De meesten starten dit najaar.

 

De deelnemende organisaties

Het Lokaal Sportakkoord is ondertekend door de gemeente Zundert en vertegenwoordigers van 23 organisaties: Avoord, zwembad De Wildert, DJA Zundert, Mencia Sandrode, Rijsbergse Volleybal Club, Powerwalking Club Zundert, St. Bavo school, VV Moerse Boys, Buurtsportcoach Zundert, volleybalvereniging ZUVO, basisschool Zonnebloem, Bavoloop Rijsbergen, Kober Kinderopvang, VV Zundert, Stichting Primair Onderwijs Zundert, VV Achtmaal, GGD, NOC*NSF, Olympia, Surplus, Stichting Welzijn Zundert, Van Oers Marathon Brabant, Het Toverbloempje. 

 

Nationaal sportakkoord

Het lokaal sportakkoord is op basis van het nationaal sportakkoord uit 2018. Dit akkoord is overal in Nederland vertaald naar lokale en regionale sportakkoorden. Het doel van het nationale sportakkoord is dat iedereen, nu en in de toekomst, zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport heeft. Meer informatie vind je op de website van Alles over Sport.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zundertse-organisaties-presenteren-11-initiatieven-voor-meer-sport-en-beweging