21 november 2019

Volgende week vindt, van 25 tot en met 28 november, de vlaggentjesweek tegen de overlast van hondenpoep plaats. Tijdens de vlaggetjesweek maken kinderen van verschillende basisscholen in de gemeente de overlast van hondenpoep zichtbaar. Dit doen zij door vlaggetjes te prikken in de hondenpoep rond de school. Dit is een initiatief van de ambassadeurs van de gemeente Zundert.

De deelnemende kinderen hebben in de week voorafgaand aan de vlaggetjesweek de gelegenheid gekregen de vlaggetjes te versieren met teksten of tekeningen. Door de kinderen vlaggetjes in de hondenpoep te laten steken, neemt de bewustwording rond dit probleem toe. Ook wordt gelijk zichtbaar hoe groot de overlast van hondenpoep rond de basisscholen in de gemeente daadwerkelijk is. De hondenpoep met een vlaggetje wordt op 4 december verwijderd.

5 deelnemers
In totaal nemen 5 basisscholen uit de gemeente deel aan de vlaggetjesweek. Op maandag starten de St. Annaschool in Zundert en de St. Antoniusschool in Klein Zundert. Dinsdag is het de beurt aan de Achtmaalse basisschoolkinderen van de Wegwijzer. De St. Jozefschool uit Wernhout voert het project woensdag uit. Basisschool de Zonnebloem uit Zundert sluit de vlaggetjesweek op donderdag af.

Pilot ‘Opruimen scheelt een hoop’
Op dit moment loopt ook de pilot ‘Opruimen scheelt een hoop’ om de overlast van hondenpoep tegen te gaan. Gedurende de pilot kunnen inwoners gratis hondenpoepzakjes ophalen bij de uitgiftepunten van restafval- en Plastic Heroes-zakken in de gemeente. Deze pilot loopt tot 31 december.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/basisschoolkinderen-maken-overlast-hondenpoep-zichtbaar.html