01 mei 2019

Op 6 mei start aannemer Aquavia, in opdracht van de gemeente Zundert, met het vervangen van de brug aan de Maalbergenstraat in Wernhout. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio juli dit jaar. Verkeer wordt omgeleid via de Weduwestraat, Wildertsedijk, Industrieweg en Wernhoutseweg.

 

Omgevingsbelangen

‘Dergelijke projecten brengen hinder met zich mee, vertelt wethouder Openbare Werken, Patrick Kok. ‘Maar’ vervolgt hij: ‘De belangen uit de omgeving zijn onderzocht en meegenomen binnen dit project. Zo is er tijdens een bijeenkomst op de St. Jozefschool gesproken met ouders van kinderen die normaliter gebruikmaken van de brug om op school te komen. Hierbij is in goed overleg tot een oplossing gekomen waarbij de kinderen op een veilige manier op school kunnen komen gedurende de afsluiting.’

 

Wildertsedijk

Tegenover de start van de vervanging in de Maalbergenstraat, staat de afronding van de vervanging van de brug aan de Wildertsedijk. Deze wordt afgerond en vanaf 4 mei opengesteld. Er is bewust gekozen om beide bruggen na elkaar te vervangen, om hinder door omleidingen zoveel mogelijk te beperken.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/brug-maalbergenstraat-wordt-vervangen.html