19 september 2019

Vandaag op 19 september hebben wethouder ruimtelijk ordening, Patrick Kok, en directeur van e-Fiber, Eric Vos het contract ondertekend voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Zundert. Op maandag 30 september start E-Fiber met een uitgebreide animo-campagne onder inwoners en bedrijfsleven.

Het college B&W heeft op 27 augustus ingestemd met de aanleg van glasvezel in de gemeente. Zowel de kernen als het buitengebied van de gemeente moeten worden voorzien van een glasvezelnetwerk. “Snel internet is cruciaal voor zowel het gezinsleven als de bedrijven in onze gemeente. Een slechte digitale bereikbaarheid is niet meer van deze tijd. De aanleg van het glasvezel zal de kwaliteit van wonen en werken in vooral het buitengebied sterk doen verbeteren,” aldus wethouder Kok. In de gemeente Zundert zijn er circa 10.000 huishoudens die straks op het netwerk kunnen worden aangesloten.

Het contract met E-Fiber werd ondertekend op een melkveehouderij in Rijsbergen die nu nog in de ‘blinde vlek’ zit en alleen de beschikking heeft over een telefoonkabel. De locatie is exemplarisch waarom gemeente Zundert inzet op glasvezel.

 

Start campagne

E-Fiber is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De internetcontracten worden vervolgens met één van de providers afgesloten. De eerste stap in de realisatie van het netwerk is de animo-campagne. Die start op maandag 30 september en loopt tot 1 februari 2020. Er moet een minimaal animo van 30%  onder inwoners en het bedrijfsleven zijn om door te kunnen gaan. Bij voldoende animo wordt het netwerk kosteloos aangelegd in de gemeente. De campagne vindt zowel online als offline plaats, via social media, een website en informatiebijeenkomsten.

Wilt u meer informatie? Kijk op de website van E-Fiber.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/campagne-voor-glasvezel-in-gemeente-zundert-van-start.html