07 juni 2019

In aanloop naar het Bloemencorso, starten op maandag 17 juni werkzaamheden aan en rondom het Oranjeplein in Zundert. Om de verplaatsing van de jubel mogelijk te maken, zijn aanpassingen in de openbare ruimte nodig. De gemeente grijpt dit moment aan om de openbare ruimte op en rondom het Oranjeplein structureel te verbeteren. De werkzaamheden nemen vier tot zes weken in beslag.

De jubel van het Bloemencorso wordt verplaatst van De Markt naar het Oranjeplein. Hiervoor zijn een aantal aanpassingen in de openbare ruimte nodig. Zo worden er 12 bomen gekapt en, in samenwerking met Stichting Bloemencorso Zundert, ergens anders in de gemeente herplant. ‘‘Maar’’, benadrukt wethouder Ruimtelijke Ordening Patrick Kok, ‘‘een aantal aanpassingen zijn in de eerste plaats gericht op verbetering van de openbare ruimte. In de aanpassingen is rekening gehouden met de wensen en behoeften van omwonenden’’. Omwonenden hebben hun wensen kenbaar gemaakt tijdens een inloopavond.

 

Kruising Industrieweg – Molenstraat

Eén van de wensen is een beter overzicht op de kruising Industrieweg – Molenstraat. Om dit overzicht te verbeteren wordt de kruising met 25 centimeter verhoogd. Ook wordt één parkeerplaats vervangen door een groenplaats. Onderzoek toont aan dat er genoeg parkeergelegenheid is rondom de kruising.

 

Bushalte

Rondom de bushalte op het Oranjeplein komen ook de nodige veranderingen. De rijbaan voor de bushalte wordt opengebroken en voorzien van een vlakker profiel. Zo kunnen de bloemencorsowagens de jubelplaats makkelijker oprijden. Daarnaast komen er, op verzoek van de bewoners, meer plaatsen (circa 50) om fietsen te parkeren bij de bushalte. Het overzicht rond de bushalte wordt verruimd doordat het containerpark naar achteren verplaatst.   

Tijdens de werkzaamheden is er een tijdelijke bushalte. ‘’Over deze locatie zijn we in gesprek met Arriva. Helaas is een tijdelijke halte minder goed bereikbaar voor met name invaliden, daarom adviseren wij bij een andere halte op te stappen. Uiteraard erg vervelend, maar soms moet je één stap terug doen om er vervolgens twee vooruit te zetten’, besluit wethouder Kok.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeente-start-werkzaamheden-aan-en-rondom-oranjeplein.html?L=0&cHash=09033e7ec10320633713fb95ebe51c77