11 januari 2019

Vanochtend op 11 januari hebben burgemeester Poppe-de Looff en Directeur Kris Maas van Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V. hun handtekeningen gezet onder het contract voor het groot onderhoud van het gemeentehuis. Via de tekeningen van architect Dhondt kregen de aanwezigen inzicht het gerenoveerde  gemeentehuis.

In het bijzijn van architectenbureau Dhondt en drie van de onderaannemers (v/d Buijs Install, Bink Groep en Gebr. Snellen) hebben burgemeester Poppe-de Looff en Directeur Kris Maas van Maas-Jacobs hun handtekeningen onder het contract gezet. Maas-Jacobs is de aannemer voor de uitvoering van het groot onderhoud aan het gemeentehuis. De ondertekening vond plaats in het gemeentehuis waar de sloopwerkzaamheden inmiddels van start zijn gegaan.

“Vandaag zijn we te gast in ons eigen huis. Het is bijzonder om te zien hoe voortvarend de aannemer al te werk is gegaan. Als ik later dit jaar afscheid neem als burgemeester, laat ik het hier goed achter met een gerenoveerd en eigentijds gemeentehuis,” aldus burgemeester Poppe-de Looff. 

De belangrijkste verandering is dat het gemeentehuis van het gas af gaat, er zonnepanelen op het dak komen, en dat er een aparte raadszaal komt: “Er komt een mooie scheiding tussen de publiekshal en het bestuur. Het college en de raad vergadert straks in een eigentijds multifunctionele ruimte die voor een derde als extra verdieping boven de publiekshal komt, met over de volle breedte een glazen wand. Een betere raadszaal kunnen wij ons niet wensen,” aldus wethouder Financiën, Johan de Beer.

Impressies van de architect

Bent u ook benieuwd naar hoe het gemeentehuis er straks uit komt te zien? Architect Dhondt heeft twee impressietekeningen ter beschikking gesteld. U kunt ze via deze webpagina bekijken. De tekeningen staan ook tentoongesteld in het tijdelijke gemeentehuis aan de Bredaseweg 2.

Over het groot onderhoud

Het groot onderhoud zal in het najaar 2019 afgerond zijn. De gemeenteraad heeft hiervoor EUR 2.700.000 beschikbaar gesteld. Architect Erik Simonse van bureau Dhondt is verantwoordelijk voor het ontwerp. Aannemer Maas-Jacobs, zelf ook afkomstig uit Zundert, heeft zo’n 65% van het werk uitbesteed aan onderaannemers uit de gemeente. Zo bouwt de gemeenschap grotendeels zelf aan een eigentijds gemeentehuis.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeente-zundert-en-maas-jacobs-ondertekenen-het-renovatie-contract-voor-het-gemeentehuis.html