11 oktober 2018

In het kader van de Coming-Out Dag op 11 oktober hijsen wij de regenboogvlag voor het gemeentehuis. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.  De vlaggen worden door vele overheden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.

Coming-Out Dag op 11 oktober

Jaarlijks vindt op 11 oktober de Coming-Outdag plaats. Deze werd voor de eerste keer gehouden in 1988 in de Verenigde Staten. Tientallen gemeenten hangen de regenboogvlag uit voor Coming Out Dag. De vlaggen gaan de lucht in op 11 oktober of al in het weekend daarvoor tijdens activiteiten in het kader van Coming Out Dag. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor LHBT inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Om ook als gemeente Zundert blijk te geven van dat men staat voor een tolerante samenleving, is in 2015 besloten jaarlijks de regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis op de Markt. Dit in combinatie met de Europese vlag om zichtbaar te maken dat deze tolerante samenleving grensoverschrijdend is.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeente-zundert-hijst-regenboogvlag-op-de-markt.html