03 augustus 2017

Gemeente Zundert is gestart met een proef voor ondergrondse glascontainers. De nieuwe glascontainers moeten onder meer bijdragen aan minder geluidsoverlast over omwonenden. Na een jaar is er een evaluatie en besluit de gemeenteraad of de ondergrondse containers ook in de rest van de gemeente worden geplaatst.  

Voor het pilotproject zijn drie ondergrondse glascontainers in Rijsbergen geplaatst: op de hoek Haagakker/ Den Hooiberg, Gommerstraat/ Laguitensebaan en Gommerstraat/ Margrietstraat. "We verwachten dat het gebruik van deze glascontainers minder geluidsoverlast veroorzaakt, omdat ze extra geïsoleerd zijn. Daarnaast geven ondergrondse containers een rustiger straatbeeld in plaats van glasbollen, beperken we de criminaliteit en hoeven we de glascontainers minder vaak te legen", aldus wethouder Piet Utens, verantwoordelijk voor het afvalstoffenbeleid van de gemeente Zundert.

Wethouder Piet Utens heeft de ondergrondse glascontainers officieel in gebruik genomen op donderdag 3 augustus in Rijsbergen.

 

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeente-zundert-start-met-proef-ondergrondse-glascontainers.html