21 oktober 2019

Van 21 oktober tot 7 november staat er aan de Hulsdonkstraat een Snelheidsmeterspaarpot. Deze spaarpot beloont goed rijgedrag: iedere verkeersdeelnemer die zich houdt aan de maximum snelheid in de Hulsdonkstraat, verdient geld voor in de spaarpot. Wethouder Mobiliteit, Patrick Kok, zette het project zojuist in werking.

Een verkeersdeelnemer die zich aan de maximum snelheid van 60 km/u houdt in de Hulsdonkstraat, verdient een bedrag voor in de spaarpot. De hoogte van dit bedrag is direct te zien op de snelheidsmeter. De opbrengst van dit project wordt, tot een maximum van €1.000,-, geïnvesteerd in reflecterende huisnummerbordjes.

 

Gedragsverandering

Dit project zet in op gedragsverandering bij de verkeersdeelnemers. ‘Het veranderen van gedrag in het verkeer is ontzettend lastig. Namens de gemeente Zundert zit ik in het Bestuurlijk Kernteam Verkeersveiligheid van de Provincie waar gedragsverandering ook een groot issue is. Met de Snelheidsmeterspaarpot proberen we het op een andere manier: door het gewenste gedrag te belonen. Daarom ben ik ontzettend benieuwd naar de resultaten van dit project’, aldus wethouder Mobiliteit, Patrick Kok.    

 

Dorpsraad Achtmaal

Iedere dorpsraad mocht een straat aandragen waar de spaarpot goed zou passen. Dorpsraad Achtmaal bracht de Hulsdonkstraat in als suggestie. Tijdens een gezamenlijk overleg met de dorpsraden is er een loting gehouden: uit deze loting kwam de Hulsdonkstraat.

 

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

De Snelheidsmeterspaarpot maakt een tour door Noord-Brabant, deze is onderdeel van de campagne Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. In deze campagne werken gemeenten, provincie, politie, scholen en Rijkswaterstaat samen om Brabanders goed op te laten letten in het verkeer én zich te houden aan de snelheid.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/goed-rijgedrag-beloont-in-de-hulsdonkstraat.html