04 oktober 2019

Eerder vandaag, op Werelddierendag, trapten wethouder Johan de Beer én ambassadeur Wendy van Dijck (tevens hondenbezitter) de pilot Opruimen scheelt een ‘hoop’ af bij de hondenuitlaatplaats aan de Berkstraat in Zundert. Tijdens de pilot worden gratis hondenpoepzakjes verspreid om de overlast van hondenpoep tegen te gaan. De pilotperiode duurt tot 31 december 2019.

 

Vanuit de Zundertse maatschappij kwamen geluiden dat de overlast van hondenpoep toeneemt. Om deze overlast tegen te gaan en bewustwording te creëren bij de hondenbezitters gaat deze pilot van start. 

 

Milieuvriendelijk en afbreekbaar

In de pilotperiode zijn de zakjes gratis te verkrijgen bij de uitgiftepunten van de gratis Plastic Heroes-zakken. Daarnaast hebben alle hondenbezitters binnen de gemeente een startpakket gekregen bestaande uit ongeveer twintig hondenpoepzakjes en een begeleidende brief. De hondenpoepzakjes zijn milieuvriendelijk en afbreekbaar. Deze moeten, na gebruik, bij het restafval worden gegooid.

 

Evaluatie

Wethouder Milieu en Afval, Johan de Beer, is benieuwd naar het resultaat van de pilot. ‘Als gemeente zetten wij ons in voor een prettige en schone leefomgeving. Daarom is het goed dat de gemeenteraad budget beschikbaar heeft gesteld om de overlast van hondenpoep aan te pakken. Ik ben benieuwd naar het resultaat van deze pilot én hoe we dit kunnen vertalen naar een structurele oplossing.’

 

Het verloop van de pilot wordt begin 2020 geëvalueerd. De resultaten worden gedeeld met het college van B&W, de gemeenteraad en de hondenbezitters. Op basis van deze resultaten wordt het vervolg van de pilot bepaald.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/gratis-hondenpoepzakjes-in-de-strijd-tegen-vervuiling.html