09 september 2019

Langs de A16 zijn 28 windmolens gepland voor plaatsing in de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert. Zes windmolens komen in de gemeente Zundert, waarvan drie op het terrein van Business Center Treeport. De windmolens leveren straks elektriciteit voor ongeveer 70.000 huishoudens. We verwachten dat ze in 2021 gaan draaien. Er loopt eerst nog een beroepsprocedure bij de Raad van State. De uitspraak hiervan wachten we af. Wil je meer weten over de windmolens langs de A16? Klik dan op deze link voor de website van de provincie Noord-Brabant.

 

De gemeenten en de provincie hebben afgesproken dat er iets extra’s wordt gedaan voor de direct omwonenden. Dit is de Burenregeling. De Burenregeling is een vergoeding om de eigen woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld met extra isolatie, driedubbel glas, zonnepanelen of warmtepompen. Deze maatregelen geven extra wooncomfort en zorgen voor een maandelijkse besparing op de energierekening. De organisatie Energie A16 coördineert de uitvoering van de Burenregeling.

 

Informatieavonden

Energie A16 organiseert in september en oktober informatieavonden over de Burenregeling. De avonden zijn bedoeld voor inwoners die onder de regeling vallen. Zij worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Wilt u meer weten over de burenregeling? Klik dan op deze link voor de website van Energie A16.

 

Het Energieloket is er voor alle inwoners

Voor alle inwoners biedt de gemeente Zundert het Regionaal Energieloket aan. Dit is een online loket waar woningeigenaren terecht kunnen met vragen rondom zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. Ook kun je er een gratis huisscan laten uitvoeren. Klik op deze link voor het Regionaal Energieloket.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/informatieavonden-over-de-burenregeling-a16-windmolens.html