10 april 2019

Recent hebben burgers een AED gebruikt om een bezoeker van café ’t Zonneke te reanimeren. Dankzij hun inzet is de bezoeker weer op de been. Burgemeester Poppe - de Looff ontving vanmiddag deze mensen om haar dank uit te spreken voor deze levensreddende handeling.

Op zaterdag 23 maart is er een reanimatie uitgevoerd bij café ‘t Zonneke te Zundert. Het slachtoffer was aan het darten en werd niet goed. Mevr. Van Oers en mevr. Huijbregts zijn ter plaatse direct begonnen met reanimatie nadat het slachtoffer niet meer reageerde. Hierna heeft dhr. Boudewijns (burgerhulpverlener) de reanimatie overgenomen en ervoor gezorgd dat het slachtoffer met een hartslag door de hulpdiensten kon worden opgehaald. Voor de reanimatie is gebruik gemaakt van een AED. Dit is een draagbaar apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand. De inzet van een AED kan van levensbelang zijn en heeft zich ook deze keer weer bewezen.

“Op verschillende plaatsen in de gemeente hangt een AED. Deze reanimatie heeft bewezen dat ze er niet voor niets hangen. Ik wil deze drie mensen zeer hartelijk danken dat zij er waren en tot deze actie zijn overgegaan,” aldus burgemeester Poppe-de Looff. De AED-apparaten worden deels door de gemeente en deels privaat gefinancierd. De coördinatie van de AED-apparaten wordt verzorgd door Stichting Zundert Hartveilig waar Jan Koetsenruijter bestuurslid is: “Hier doen we het allemaal voor. Stichting Zundert Hartveilig zorgt dat de AED’s zoveel mogelijk voor iedereen bereikbaar zijn, geeft voorlichting en zorgt voor opleidingen. We zijn ontzettend blij met de goede afloop en de inzet”.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de AEDs in de gemeente Zundert? Kijk op de website https://zunderthartveilig.nl/. Hier vindt u ook een link naar een kaart met de AED-locaties in de gemeente.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/inzet-aed-maakt-het-verschil.html