05 november 2018

De leerlingen uit groep 8 van de Sint Bavoschool in Rijsbergen kregen vandaag, 5 november, twee vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op bezoek. De vertegenwoordigers gaven voorlichting over verkeersveiligheid. Het accent van deze voorlichting lag op de zogenaamde ‘dode hoek’ bij vrachtwagens. Ook wethouder Mobiliteit, Patrick Kok, volgde de voorlichting aandachtig.

Vuistregels

De voorlichting bestond uit vier onderdelen: een plenaire kick-off, een quiz, het geven van handige tips en het plaatsnemen in een vrachtwagen. Bij al deze activiteiten stonden twee vuistregels centraal: blijf rechts en ruim achter de vrachtwagen en houd altijd minimaal 3 meter afstand. Toen de leerlingen zelf in een vrachtwagen plaats mochten nemen, konden zij ervaren hoe een vrachtwagenchauffeur de omgeving ziet.

‘Jong geleerd is oud gedaan’

Wethouder Kok was enthousiast over de voorlichting van VVN: ‘’Verkeersveiligheid is een groot onderwerp, daarom ben ik blij dat leerlingen in onze gemeente in een vroeg stadium kennismaken met verkeersveiligheid in hun eigen leefomgeving.’’  

Twee weken terug bezocht wethouder Kok eveneens basisschool Zonnebloem, waar de ‘Veilig naar Schooldag’ werd georganiseerd voor kinderen uit groep 1 en 2. Klik hier voor dat nieuwsbericht.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/leerlingen-sint-bavoschool-maken-kennis-met-dode-hoek.html