06 november 2019

Vanochtend, 6 november, brachten 12 leerlingen van De Koperakker uit Rijsbergen een bezoek aan burgemeester Vermue in het raadhuis. Samen schoven zij aan een gedekte ontbijttafel voor het jaarlijkse Burgemeestersontbijt. Dit wordt georganiseerd in de week van het Nationaal Schoolontbijt waarbij een half miljoen kinderen, verspreid over 2.750 basisscholen, samen ontbijten.

Burgemeester Vermue onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten over gezond ontbijten.

 

Donatie aan Het Vergeten Kind

Tijdens het ontbijt betaalde burgemeester Vermue symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De stichting maakt het mede mogelijk dat kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van € 250 in ontvangst.

Burgemeester Vermue kijkt met plezier terug op het ontbijt: “Een gezond ontbijt is ontzettend belangrijk voor een goede start van de dag. Je neemt letterlijk de nodige portie energie in om de schooldag goed aan te kunnen. Gezonde voeding is dan ook niet voor niets één van de drie speerpunten van ons jeugdbeleidsplan en met dit ontbijt zetten we een stap in de goede richting.”

 

Over het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het is de 17e editie. Tijdens deze week wordt er op basisscholen met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht geschonken aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School. Meer informatie vindt u op: www.schoolontbijt.nl

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/leerlingen-van-de-koperakker-ontbijten-met-burgemeester-vermue.html