01 maart 2019

Vandaag, 1 maart, is mw. L.C. Poppe-de Looff benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zundert. Zij zal deze benoeming uitvoeren totdat een nieuwe burgemeester is geïnstalleerd.

De benoeming tot waarnemend burgemeester vond plaats tijdens een officiële beëindiging door de Commissaris van de Koning, Prof. dr. Van de Donk. De waarneming is voor onbepaalde tijd en zal duren totdat een nieuwe burgemeester is geïnstalleerd.

Op 25 september 2018 kondigde burgemeester Poppe-de Looff aan dat er op 1 maart 2019 een einde zou komen aan haar carrière. Na 12 jaar burgemeesterschap in de gemeente Zundert, en daarvoor nog eens 4 jaar raadslidmaatschap en 16 jaar wethouderschap in Vlissingen, heeft zij aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn. De werving voor een nieuwe burgemeester is inmiddels in volle gang. Nadat de gemeenteraad de profielschets heeft vastgesteld, heeft de provincie Noord-Brabant de sollicitatieprocedure opgestart.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/mw-l-c-poppe-de-looff-is-benoemd-tot-waarnemend-burgemeester.html?utm_medium=twitter&utm_source=dlvr.it