21 maart 2020

Van vrijdag 20 maart tot en met zondag 5 april zijn de grenzen in België gesloten voor reizen. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan, bijvoorbeeld als je mantelzorg verleent over de grens. De Belgische politie voert daarom grenscontroles uit.

Belgen en Nederlanders riskeren een boete als ze toch de grens overgaan om bijvoorbeeld te tanken of te winkelen. 
Heeft u een Belgische werkgever? Neem dan contact op met uw werkgever om afspraken te maken.
 

De Belgische overheid buigt zich over een besluit om attesten af te geven. Dit zijn toestemmingen om over de grens te reizen vanwege noodzakelijke redenen. Het is niet toegestaan om via België te rijden bij reisbewegingen van punt A naar B in Nederland, ook niet voor woon- werkverkeer. Er geldt een uitzondering voor personen in vitale sectoren met cruciale beroepen die een werkgerelateerde reisbeweging maken én in het bezit zijn van een vignet. 


De gemeente Zundert staat in nauw contact met onze Belgische buurgemeenten. Ook volgen we de berichtgeving over grenscontroles in Vlaanderen op de voet. Zowel wat dit betekent voor het verkeer richting Vlaanderen als vanuit Vlaanderen naar de gemeente Zundert.


Er gaan veel berichten rond. Daartussen zijn ook nepberichten. 
Bekijk de actuele situatie over de gesloten Belgische grens op de website van de Belgische overheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

 

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/niet-meer-tanken-of-winkelen-over-de-grens.html