10 februari 2020

Veiligheidsregio Midden West-Brabant, RAV en de gemeente Zundert openden zaterdag 8 februari de nieuwe brandweerkazerne in Zundert. In de ochtend werd de kazerne aan de Hofdreef officieel in gebruik genomen. In de middag stond de kazerne open voor inwoners en ge├»nteresseerden. De brandweer van Zundert gaf verschillende demonstraties.

De nieuwe kazerne is een moderne uitvalsbasis voor de brandweer, ingericht met hulp van de brandweerlieden zelf. De verplaatsing van de kazerne was nodig omdat de oude kazerne aan de Wernhoutseweg was verouderd. Naast de brandweer verhuist ook de ambulancepost naar de Hofdreef. Tot voor kort zat de RAV in Rijsbergen, waar ook de tweede kazerne van de gemeente staat. De nieuwe plek zorgt voor betere aanrijtijden van de ambulances naar Achtmaal en Wernhout.

In opdracht van projectontwikkelaar SoMa vastgoed voerde aannemer Maas-Jacobs het nieuwbouwproject uit. Architect Kees van Beijsterveldt heeft het pand ontworpen. Nieuwe plannen voor de oude kazerne aan de Wernhoutseweg zijn in ontwikkeling.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/nieuwe-brandweerkazerne-zundert-feestelijk-geopend.html