19 september 2019

Vier groepen studenten gaan aan de slag voor cultuur in de gemeente Zundert. Twee groepen houden zich bezig met ‘het verhaal’ van Achtmaal en Klein Zundert, één groep met het ontwerpen van speeltoestellen voor het ‘sfeerplein’ én één groep met de Napoleonroute. Vanmorgen maakten de studenten kennis met elkaar én met wethouder de Beer in De Weeghreyse in Rijsbergen.

Na de succesvolle samenwerking met de studenten die op zoek gingen naar ‘De Parels van Rijsbergen’, wordt de samenwerking met studenten uitgebreid. ‘Het project ‘De Parels van Rijsbergen’ is erg positief doorlopen én heeft zeer bruikbare resultaten opgeleverd, daarom ben ik erg blij dat de samenwerking met studenten een vervolg krijgt, aldus wethouder Cultuur, Twan Zopfi.

 

Storytelling Achtmaal en Klein Zundert

Nadat eerder dit jaar ‘De Parels van Rijsbergen’ in kaart zijn gebracht, is het nu de beurt aan Achtmaal en Klein Zundert. Vanuit de Breda University of Applied Sciences (BUAS) onderzoeken twee groepen studenten ‘het verhaal’ van beide dorpen. Wat zijn de verhalen achter de cultuur en historie van deze dorpen? Waar zijn de inwoners trots op? Op basis van deze verhalen worden de mooiste plekken in kaart gebracht. 

 

Ontwerpen speeltoestellen Rijsbergen

Een advies dat gekoppeld werd aan het onderzoek ‘De Parels van Rijsbergen’, is het inrichten van een ‘sfeerplein’ voor de allerkleinsten van de gemeente. Studenten Technische Bedrijfskunde van Avans Hogeschool in Tilburg zijn inmiddels al bezig met het ontwerpen van speeltoestellen voor dit ‘sfeerplein’.

 

Napoleonroute

Een andere groep van de BUAS gaat zich verdiepen in het verhaal van de Napoleonroute. Zij gaan onderzoeken hoe dit verhaal als belevenis in beeld kan worden gebracht. Wethouder Toerisme en Recreatie, Johan de Beer, is verheugd met de aandacht voor deze route: ‘Eind vorig jaar hebben wij een succesvolle brainstorm gehad over hoe de Napoleonroute nieuw leven in geblazen kan worden. Deze brainstorm leverde erg veel resultaten op. Ik ben blij dat hier een vervolg aan wordt gegeven en dat de studenten op deze manier een mooie opdracht hebben. De route is een bron voor ontwikkeling én een kans voor de regio op verschillende gebieden van cultuur, recreatie en toerisme. ’

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/opnieuw-studenten-aan-de-slag-voor-cultuur-in-de-gemeente-zundert.html?L=0&cHash=c3c74401d35dd9430369f931e6d4c2e7