20 maart 2019

Vanmorgen 20 maart is er een verkeersactie gehouden bij IKC De Plaetse in Rijsbergen. Met de ludieke verkeersactie is aandacht gevraagd voor de parkeerdrukte rondom de school. Bij de organisatie en uitvoering zijn een aantal buurtbewoners, het IKC-bestuur, de Dorpsraad Rijsbergen, handhavers van de gemeente Zundert en leden van de werkgroep ‘Verkeersproject schoolomgeving St. Bavo’ betrokken. Laatstgenoemde groep is tevens initiatiefnemer van de actie. Ook wethouder Mobiliteit, Patrick Kok, nam deel aan de actie.  

Tussen 08.00 en 08.45 uur deelden de betrokkenen parkeerschijven uit aan parkeerders rondom het IKC. Parkeerders die op toegestane plaatsen stonden, ontvingen een parkeerschijf met ‘goed geparkeerd’. Foutparkeerders ontvingen een parkeerschijf met ‘fout geparkeerd’. Naast de parkeerschijven werden er ook flyers uitgedeeld.

 

‘Apetrots’ op goed parkeergedrag

Met de flyer benadrukken zij het belang van goed parkeergedrag. Ouders die goed parkeergedrag vertonen, mogen ‘apetrots’ zijn, een knipoog naar de schoolomgeving waar veel kinderen te vinden zijn. ’Laten we samenwerken aan een verkeersveilige schoolomgeving, want we willen allemaal ‘apetrots’ zijn’, is terug te lezen op de flyer. Daarnaast bevatten de flyers belangrijke parkeerregels en een aantal tips.

 

Veilige en leefbare schoolomgeving

De werkgroep ‘Verkeersproject schoolomgeving St. Bavo’ benadrukt het belang van een veilige en leefbare schoolomgeving: ‘Wij staan voor verkeersveiligheid rond het IKC. Kinderen met de auto naar school brengen is geen enkel probleem, wel moet de automobilist rekening houden met andere verkeersdeelnemers en uiteraard met de veiligheid’. Wethouder Kok steunt het initiatief van harte: ‘Het doet mij goed te zien dat inwoners initiatief tonen om te komen tot een veilige en leefbare schoolomgeving. Verkeersveiligheid is een belangrijk speerpunt in ons beleid, daarom nemen wij als gemeente graag deel aan dergelijke acties’, aldus wethouder Kok. Periodieke herhaling en aanvullende acties moeten de parkeerdrukte verder doen afnemen.

 

Paarse octopus

In aanloop naar deze verkeersactie werd vorige maand de typerende paarse ‘octopus’ als straatmeubilair teruggeplaatst bij het IKC. Dit paarse straatmeubilair laat zien dat er sprake is van een schoolomgeving. Zo kunnen verkeersdeelnemers zich hier beter op instellen.  

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/parkeerdrukte-rondom-ikc-in-rijsbergen-aangepakt.html