17 augustus 2017

Het Vincent van GoghHuis presenteert op woensdag 23 augustus een uniek fotoboek met foto’s van Riet Pijnappels en Ed Michels. Tegelijkertijd met de presentatie van het boek start een expositie van foto’s uit het boek. Deze tentoonstelling is te bezoeken tot en met 17 september.

Het fotoboek ‘Met andere ogen – Natuur in Zundert ‘ geeft een impressie van in totaal elf bekende en minder bekende natuurgebieden in de gemeente Zundert. Het is de geboortestreek van Vincent van Gogh, waar hij ook een belangrijk deel van zijn jeugd doorbracht. Hier ligt de inspiratie voor zijn schilderkunst.  De jonge Vincent ging vaak met zijn ouders wandelen in de bossen en over de heidevelden rondom Zundert. 

De geschiedenis van de natuurgebieden is onlosmakelijk verbonden met de turfgraverij. Sporen hiervan zijn nog steeds terug te vinden in de huidige natuurgebieden. De zogeheten Turfvaartse Landgoederen, zoals De Moeren, Oude Buisse Heide, Wallsteijn en Pannenhoef, werden gesticht op de afgegraven veengoederen. Het boek is ook een poëtische wandeling door de seizoenen. Elk jaargetijde heeft immers zijn eigen charme en schoonheid. 

Het fotoboek wordt op 23 augustus om 16.30 uur feestelijk gepresenteerd in het Van GoghHuis in Zundert. Aansluitend is er een expositie met foto’s uit het boek, die geopend wordt door burgemeester Leny Poppe-de Looff. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/presentatie-fotoboek-expositie-van-goghs-natuur-in-zundert.html