31 juli 2019

Op maandag 5 augustus starten er diverse reinigings- en inspectiewerkzaamheden aan het hoofdriool in onze gemeente. De werkzaamheden vinden plaats aan de riolering in alle straten ten zuiden van de Molenstraat tussen de Industrieweg en de Meirseweg:

  • Week 32: starten we in de Industrieweg richting de Wildertsedijk.
  • Week 33: werken we verder richting de Meirseweg, de Burgemeester Manderslaan wordt al laatste gedaan. 

Wanneer er een reinigingswagen in de straat aan het werk is, kan de doorgang (deels) geblokkeerd worden. Tevens verzoeken wij niet te parkeren op de inspectieputten van het riool, te herkennen aan dichte vierkante metalen deksels.

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door M.J. Oomen duren naar verwachting tot 21 augustus.

 

Overlast

Wat merkt u van het schoonmaken en inspecteren als deze werkzaamheden in uw straat plaatsvinden? Omdat het hoofdriool met hoge druk wordt gereinigd, bestaat een kleine kans dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of kort onder druk komt te staan. Dit  veroorzaakt een rioollucht in huis, wat eenvoudig te verhelpen is door alle kranen even te laten lopen. Hiermee worden de zwanenhalzen van de afvoerleidingen weer gevuld. Vergeet hierbij niet de afvoer van de CV installatie. Ook kan het water omhoog komen of gaan borrelen in het toilet of de gootsteen. Dit komt zeer zelden voor.

 

Voorzorgsmaatregelen

Om problemen te voorkomen, kunt u het beste de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

1. Om spetters door het opborrelende water te voorkomen, adviseren wij u om tijdens de werkzaamheden de deksel van uw toilet te sluiten met daartussen een vuilniszak of een natte doek. Verzwaar de deksel met bijvoorbeeld een volle emmer water zodat de deksel niet open gaat door de hoge druk.

2. Dek alle afvoeren van de gootsteen af en dek wastafels, bad en douche af met een natte doek. Natuurlijk alleen wanneer u deze niet gebruikt.

3. Spoel na de werkzaamheden uw wc door en laat uw kranen kort doorlopen om alle stankafsluiters te vullen.

U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche of wasmachine. Bent u overdag niet thuis? Dan kunt u wellicht even iets afspreken met uw buren of neem, voordat u weggaat, even de moeite om voorzorgsmaatregelen te treffen.

 

Planning

Omdat reinigingswerkzaamheden per straat verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip wij bij uw bedrijf/woning in de buurt zijn.

 

Tot slot

Het reinigen en inspecteren van het riool gebeurt vanuit inspectieputten. Inspectieputten zijn te herkennen aan de dichte vierkante metalen deksels, die u in de straat ziet. Om de inspectieputten goed bereikbaar te houden, vragen wij u om alle inspectieputten in de straat ruim vrij te houden voor de uitvoering van onze werkzaamheden en auto┬┤s zo min mogelijk te parkeren in de nabijheid van de inspectieputten.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het voorkomen dat het verkeer enig oponthoud ondervindt. Uiteraard doen wij er alles aan om de eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Tevens wordt verzocht niet te parkeren op de inspectieputten van het riool, te herkennen aan dichte vierkante metalen deksels.

 

Vragen

Heeft u nog vragen met betrekking tot de uitvoering van de werkzaamheden, neemt u dan gerust contact op met de heer H. van Geffen via 076 599 56 00.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/rioolreiniging-en-inspectiewerkzaamheden-zundert-zuid.html