09 oktober 2017

De gemeenten Zundert en Hoogstraten hebben een intentieverklaring ondertekend voor het project One Tree Per Child.


Dit vond plaats in het kader van GrootGroenPlus, de internationale vakbeurs voor de boomkwekerijsector die van 4 tot 6 oktober plaatsvond in Zundert.

Burgemeester Leny Poppe-de Looff en collega-burgemeester van Hoogstraten, Tinne Rombouts, hebben hun handtekening gezet onder de afspraak dat alle kinderen in hun gemeenten tijdens de basisschooltijd hoogstpersoonlijk een eigen boom planten.

Het planten van bomen draagt bij aan de bewustwording van het belang van bomen voor de leefomgeving en helpt tevens om het klimaat in de gemeenten te verbeteren. 

Het initiatief ‘One Tree Per Child’ is afkomstig van de beroemde zangeres en actrice Olivia Newton-John. Zelf plantte ze tienduizend bomen op haar domein in Australië. In 2015 werd het project omarmd door de Engelse plaats Bristol, waarna ook steden in andere landen – onder andere Den Bosch in Nederland – volgden.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/news/zundert-en-hoogstraten-zetten-zich-samen-in-voor-het-initiatief-one-tree-per-child.html