Wat kan ik zelf doen?

Een plotselinge terugval in inkomen of een hoge rekening die je niet had zien aankomen. Het kan iedereen overkomen. Vind je het lastig om dit zelf op te lossen? Of wil je beter met geld om leren gaan? Vraag dan om hulp. Er zijn vaak mensen die je willen helpen.

Ingeklapt

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Wij bieden schuldhulpverlening, ongeacht de hoogte van jouw inkomen. Dit is hulp aan mensen die beter rond willen komen met hun inkomen. Het doel is om schulden te voorkomen of - als er al achterstanden ontstaan zijn - oplossingen te vinden.

 

Geld en recht

Heb je vragen over het invullen van formulieren of het opstellen van een brief? Wil je een ingewikkelde brief begrijpen? Heb je een juridische vraag? Neem dan contact op met de Vraagwijzer Zundert en wij helpen je verder.

 

Budgetcoaching

Ben je het overzicht over de financiën kwijt? Stapelen de ongeopende rekeningen zich op? Heb je schulden? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen? Neem dan contact op met de Vraagwijzer Zundert en wij helpen je verder.

 

Extra ondersteuning voor volwassenen met een laag inkomen

Volwassenen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor aanvullende regelingen. Bijvoorbeeld voor gemeentelijke heffingen gespreid betalen, toeslagen bij de Belastingdienst of kwijtschelding van gemeentebelasting.

 

Uithuiszetting voorkomen

Zegt jouw verhuurder de huur op? Onderneem dan zo snel mogelijk actie. Maak bezwaar tegen de opzegging bij de verhuurder en probeer een betalingsregeling te treffen. Een betalingsregeling bestaat uit afspraken met de verhuurder over hoe je de huur gaat betalen. Je kunt hiervoor hulp vragen bij schuldhulpverlening. Neem voor hun gegevens even contact met ons op. 

 

Hulp vragen bij betalingsregeling

Vind je het lastig om de huur op tijd te betalen? En lukt het niet om daarover afspraken te maken met jouw verhuurder? Vraag dan om hulp. Een familielid of een vriendis vast bereid om te helpen. Je kunt ook hulp vragen bij schuldhulpverlening of het sociaal raadsliedenwerk als het niet lukt om een betalingsregeling af te spreken.

 

Vroeg Eropaf, samen geldzorgen aanpakken

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens moeite om iedere maand hun rekeningen te betalen. Snelle hulp bij betalingsproblemen kan veel ellende en maatschappelijke kosten voorkomen. Iedere inwoner met geldzorgen kan terecht bij de gemeente. Gratis en vrijblijvend. Maar er is meer! We leggen ook zélf contact met inwoners die moeite hebben om hun rekeningen voor huur, energie, water of de zorgverzekering te betalen. Wij bieden hulp aan bij geldproblemen en andere problemen. Dit noemen we Vroeg Eropaf. Meer informatie vind je op de webpagina over Vroeg Eropaf.

Hulp voor ZZP'ers

Over Rood is een landelijke vrijwilligersorganisatie die ZZP'ers in financiële problemen helpt. Wanneer kun je hier terecht?

  • Een ZZP’er zit in de financiële problemen maar heeft een goedlopend bedrijf. Er zijn schulden die niet uit de normale inkomsten kunnen worden afgelost.
  • Een ZZP’er wil of moet stoppen met de onderneming vanwege de financiële situatie. Vaak is er sprake van schulden, te weinig inkomsten en/of een gebrekkige administratie.

Over Rood is bereikbaar via breda@overrood.nl of 085-0408 416. Meer informatie vind je op de website van Over Rood.

Ingeklapt

Regelingen via de Vraagwijzer Zundert

Er zijn veel regelingen die zorgen dat je genoeg geld hebt om van rond te komen. Er zijn ook regelingen die zorgen dat je kunt sporten, mee kunt doen aan culturele activiteiten of dat jouw kind kan blijven meedoen. 

Als je erover nadenkt om te stoppen als zelfstandig ondernemer, tussen de 50 en 60 werkloos bent geworden, of al drie jaar of langer een laag inkomen hebt, dan zijn er ook regelingen beschikbaar. 

Neem contact op met de Vraagwijzer Zundert als je meer informatie wilt.

Ingeklapt

Regelingen via andere instanties

Voor sommige regelingen kun je terecht bij andere instanties. Op de website van het UWV vind je meer informatie.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de Vraagwijzer Zundert.

Ingeklapt

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust. Dit zijn onze contactgegevens:

E-mail:   

vraagwijzer@zundert.nl

Telefoon:   

076 - 599 56 00

Locatie voor afspraken:   

Raadhuis Zundert, Markt 1 in Zundert

Openingstijden:   

Maandag: 09.00 - 12.30 uur
Dinsdag: 09.00 - 12.30 uur
Woensdag: 09.00 - 12.30 uur
Donderdag: 09.00 - 12.30 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.30 uur

Iedere tweede woensdag van de maand is de Vraagwijzer in de bibliotheek in Rijsbergen. Dit is van 14.30 tot 16.30 uur.

Een afspraak met de Vraagwijzer Zundert, maak je via het formulier 'Afspraak maken'.

Ingeklapt