Wat kan ik zelf doen?

Gezond leven zorgt ervoor dat lichaam en geest beter werken en dat je fitter bent. In de GGD Appstore staan apps die helpen met vragen over gezondheid en leeftijd. Deze apps zijn betrouwbaar en veilig.

Daarnaast hebben wij een video opgenomen met daarin zeven tips voor een gezond leven.

Gezond eten is ook belangrijk. Om je hierbij te helpen, heeft het Voedingscentum 'de Schijf van Vijf'. Deze Schijf bestaat uit 5 vakken vol gezonde producten. Je kiest uit ieder vak één product én jouw lichaam krijgt wat het nodig heeft. Binnen 'de Schijf van Vijf' kun je eindeloos variëren.

Ingeklapt

Buurtsportcoaches

Beweegcoaches Gitte, Menno, Ike en Jeroen zijn dagelijks in de weer om iedereen, van jong tot oud, met of zonder beperking, in beweging te brengen. Benieuwd naar wat ze nog meer doen?

Bekijk deze video en maak kennis met het beweegteam. Meer informatie over Buurtsportcoach Zundert vind je op de website van Buurtsportcoach Zundert. Volg Buurtsportcoach Zundert op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Ingeklapt

Bewegen voor ouderen

Er zijn verschillende beweegactiviteiten voor ouderen onder de naam 'Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)'. Doel is om de spieren en gewrichten soepel te houden, zodat je zo lang mogelijk optimaal kan bewegen. Onder begeleiding van een docent worden allerlei oefeningen gedaan ter verbetering van de beweeglijkheid, vaardigheid en coördinatie.

Inwoners van 60 jaar of ouder kunnen deelnemen aan MBvO.

Er zijn 5 MBvO-locaties: 4 gymlocaties in Achtmaal, Klein Zundert, Rijsbergen en Zundert én 1 aquagym. Wil je deelnemen? Neem dan contact op met Surplus via 076-597 22 00 of zundert@surplus.nl.

Ingeklapt

Psychische hulp

Heb je (lichte) psychische klachten of problemen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee, zodat je snel op de juiste plek terechtkomt voor hulp. Heb jij of iemand anders acuut hulp nodig? Bijvoorbeeld in geval van agressie, gevaar voor zelfmoord of lichamelijk letsel? Bel dan 112 of bel zo snel mogelijk de huisarts. Die kan de crisisdienst oproepen.

Ingeklapt

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust. Dit zijn onze contactgegevens:

E-mail:   

vraagwijzer@zundert.nl

Telefoon:   

076 - 599 56 00

Locatie voor afspraken:   

Raadhuis Zundert, Markt 1 in Zundert

Openingstijden:   

Maandag: 09.00 - 12.30 uur
Dinsdag: 09.00 - 12.30 uur
Woensdag: 09.00 - 12.30 uur
Donderdag: 09.00 - 12.30 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.30 uur

Iedere tweede woensdag van de maand is de Vraagwijzer in de bibliotheek in Rijsbergen. Dit is van 14.30 tot 16.30 uur.

Een afspraak met de Vraagwijzer Zundert, maak je via het formulier 'Afspraak maken Vraagwijzer'

Ingeklapt