03 november 2022

Vanaf 3 november is er een afhaalpunt van de ‘Voedselbank Etten-Leur’ in Zundert. Inwoners die een pakket van de ‘Voedselbank Etten-Leur’ krijgen, kunnen hier vanaf nu iedere week hun pakket ophalen.

Inwoners die gebruik maken van de hulp van de voedselbank, konden voorheen hun pakket ophalen bij de ‘Voedselbank Etten-Leur’. De ‘Voedselbank Etten-Leur’ merkte dat steeds meer gezinnen er gebruik van maakten. De gemeente Zundert heeft nu in overleg met de ‘Voedselbank Etten-Leur’ besloten om in de eigen gemeente een afhaalpunt te openen. De opening van het afhaalpunt in Zundert zorgt er voor dat inwoners niet meer naar Etten-Leur hoeven, en het verlaagt de drukte bij de uitgiftedag in Etten-Leur. 

Thomas Chaulet, voorzitter van Stichting ‘Voedselbank Etten-Leur’: “Wij blijven nog steeds voedselpakketten leveren. Wij kampen al langer met een huisvestingsprobleem. Wij zien nog steeds een toename van vraag naar voedselhulp en ons huisvestingsprobleem zal de komende tijd alleen maar groter worden. Door de samenwerking met de gemeente Zundert krijgen we in ieder geval ‘iets meer lucht’ op onze uitgiftedag.”

Inwoners die zich willen aanmelden bij de Voedselbank kunnen dat blijven doen via de website van 'Voedselbank Etten-Leur' onder ‘aanvragen’.

 

Het afgiftepunt in Zundert is bij Gezondheidscentrum De Welborg

Dit is aan het Nassauplein in Zundert. Inwoners kunnen op donderdag tussen 13:30-14:30 uur hun pakket daar ophalen. Een medewerker van Surplus deelt de pakketten uit. Wethouder Twan Zopfi, Zorg en Sociaal Domein, vertelt hierover: “Ik ben blij dat onze inwoners vanaf nu gewoon in Zundert terecht kunnen voor een voedselpakket. We hopen dat dit afgiftepunt uiteindelijk niet meer nodig is, en dat inwoners uit de armoede komen. Wij helpen ze daarbij, door ze te informeren hoe ze geldzorgen kunnen aanpakken, en inwoners in contact te brengen met organisaties die hen helpen”.

 

Inwoners kunnen bij de Vraagwijzer terecht met hun geldzorgen

Er zijn namelijk veel regelingen en toeslagen om geldzorgen aan te pakken. Op onze webpagina 'Hulp bij armoede' staan alle mogelijkheden op een rij. Komt u er niet uit? U bent van harte welkom bij de Vraagwijzer Zundert. Mail naar vraagwijzer@zundert.nl of bel naar 076 – 599 56 00.