Wat kan ik zelf doen?

Sport, cultuur en hobby’s. Meedoen is goed voor je gezondheid, de sociale contacten en om lekker in je vel te zitten. Wij willen dat zoveel mogelijk inwoners mee kunnen doen: met anderen koffie drinken, bij een vereniging, samen avondeten, genieten van cultuur of een fijne hobby hebben. Kijk eens in de buurt, op school, in de lokale krant of bij de sportvereniging wat er te doen is. Vraag eens rond bij familie en vrienden. Kom je er niet uit of wil je er eens met iemand over praten? Neem dan contact op met de Vraagwijzer Zundert. 

Ingeklapt

Huiskamers

In de gemeente organiseren wij regelmatig huiskamers: laagdrempelige ontmoetingsplaatsen waar mensen binnen kunnen stappen voor een activiteit of een kop koffie. Tegen een kleine vergoeding voor de versnaperingen of maaltijden, maak je gebruik van de huiskamers. 

Huiskamers worden op de volgende locaties georganiseerd: 

  • Achtmaal: Dorpshuis De Nachtegaal, Van den Berghstraat 2.
  • Rijsbergen: Rijserf, Rijserf 1.
  • Wernhout: Gemeenschapshuis Wierenbos, Diepstraat 12.
  • Zundert: Nonnekeshof, Nonnekeshof 5.

Wil je gebruik maken van één van deze huiskamers, neem dan contact op met Surplus via zundert@surplus.nl of 076-597 22 00.

De huiskamer in Klein Zundert wordt georganiseerd door de KBO Klein Zundert.

Ingeklapt

Aanlooppunt GGZ

In het Nonnekeshof in Zundert is een Aanlooppunt GGZ. De Aanloop brengt mensen in beweging, leert samen te werken met anderen, voorkomt isolement en vangt mensen op. Activiteiten bij de Aanloop worden door de bezoekers zelf uitgevoerd. Hierbij worden zij ondersteund door professionals. De begeleiders richten zich op ondersteuning en het herstel van de bezoekers.

Inwoners kunnen hier iedere woensdagmiddag binnenlopen.

Ingeklapt

Buurtsportcoaches

Beweegcoaches Gitte, Menno, Ike en Jeroen zijn dagelijks in de weer om iedereen, van jong tot oud, met of zonder beperking, in beweging te brengen. Benieuwd naar wat ze nog meer doen?

Bekijk deze video en maak kennis met het beweegteam. Meer informatie over Buurtsportcoach Zundert vind je op de website www.buurtsportcoachzundert.nl. Volg Buurtsportcoach Zundert op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Ingeklapt

Bewegen voor ouderen

Er zijn verschillende beweegactiviteiten voor ouderen onder de naam 'Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)'. Doel is om de spieren en gewrichten soepel te houden, zodat je zo lang mogelijk optimaal kan bewegen. Onder begeleiding van een docent worden allerlei oefeningen gedaan ter verbetering van de beweeglijkheid, vaardigheid en coördinatie.

Inwoners van 60 jaar of ouder kunnen deelnemen aan MBvO.

Er zijn 5 MBvO-locaties: 4 gymlocaties in Achtmaal, Klein Zundert, Rijsbergen en Zundert én 1 aquagym. Wil je deelnemen? Neem dan contact op met Surplus via 076-597 22 00 of zundert@surplus.nl.

Ingeklapt

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust. Dit zijn onze contactgegevens:

E-mail:   

vraagwijzer@zundert.nl

Telefoon:   

076 - 599 56 00

Locatie voor afspraken:   

Raadhuis Zundert, Markt 1 in Zundert

Openingstijden:   

Maandag: 09.00 - 12.30 uur
Dinsdag: 09.00 - 12.30 uur
Woensdag: 09.00 - 12.30 uur
Donderdag: 09.00 - 12.30 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.30 uur

Iedere tweede woensdag van de maand is de Vraagwijzer in de bibliotheek in Rijsbergen. Dit is van 14.30 tot 16.30 uur.

Een afspraak met de Vraagwijzer Zundert, maak je via het formulier 'Afspraak maken Vraagwijzer'

Ingeklapt