Wat kan ik zelf doen?

Als je wordt ontslagen ga je een onzekere periode tegemoet. Kom daarom meteen in actie en schrijf je in bij het UWV. Dit kan op hetzelfde moment als het aanvragen van een uitkering. Je hoeft hiervoor dus niet te wachten tot de laatste werkdag. Vraag bij het UWV of er een mobiliteitscentrum is. Dit is een plek waar UWV, gemeenten, bedrijven, scholen en uitzendbureaus samenwerken om mensen aan werk te helpen. Zo kun je bij een bedrijf gedetacheerd worden of bijscholing doen.

Ga daarnaast op zoek naar vacatures. Zijn er niet veel vacatures in jouw werkgebied? Bedenk dan wat voor werk je ook zou willen doen. Zoek uit welke diploma’s hiervoor nodig zijn. Zo kun je beginnen met bijscholen, omscholen of een leerwerkplek zoeken. Een andere mogelijkheid is om voor jezelf te beginnen.

Lukt het niet om werk te vinden? Neem dan contact op met de Vraagwijzer Zundert. Wij denken graag met je mee. 

Ingeklapt

Tijdelijk geen werk

Voor de periode dat je op zoek bent naar werk, kun je bijstand aanvragen. Je ontvangt alleen bijstand, als je niet genoeg geld hebt om van te leven. Kun je helemaal niet meer werken? En heb je geen inkomsten en ook geen recht op een uitkering van UWV? Dan kun je ook bijstand aanvragen.

Ingeklapt

Werken met een arbeidsbeperking

Het is mogelijk dat je door een beperking minder productief bent. Je kunt niet het minimumloon verdienen. Je hebt dan een arbeidsbeperking.

Wist je dat de gemeente Zundert ook open staat voor sollicitaties van mensen met een beperking? Kijk op onze vacaturepagina voor de actuele vacatures. Of stuur een open sollicitatie naar gemeente@zundert.nl.

Lukt het niet om werk te vinden? Neem dan contact op met de Vraagwijzer Zundert.

Ingeklapt

Vrijwilligerswerk met een uitkering

Heb je een uitkering en wil je vrijwilligerswerk doen? Kies hier jouw situatie om te zien of je vrijwilligerswerk mag doen met behoud van uitkering én aan welke voorwaarden het vrijwilligerswerk moet voldoen.

Ingeklapt

Uitkering voor oudere ex-ondernemers

Als je erover denkt om te stoppen als zelfstandig ondernemer - omdat er niet voldoende inkomen komt uit het bedrijf - dan kun je recht hebben op een IOAZ-uitkering. IOAZ staat voor Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen.

Ingeklapt

Uitkering voor oudere werklozen

Ben je tussen jouw 50e en 60e werkloos geworden? En heb je de volledige WW-uitkering ontvangen? Dan vraag je geen bijstandsuitkering, maar een IOAW-uitkering aan. Dit staat voor Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Werkloze werknemers.

Ingeklapt

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust. Dit zijn onze contactgegevens:

E-mail:   

vraagwijzer@zundert.nl

Telefoon:   

076 - 599 56 00

Locatie voor afspraken:   

Raadhuis Zundert, Markt 1 in Zundert

Openingstijden:   

Maandag: 09.00 - 12.30 uur
Dinsdag: 09.00 - 12.30 uur
Woensdag: 09.00 - 12.30 uur
Donderdag: 09.00 - 12.30 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.30 uur

Iedere tweede woensdag van de maand is de Vraagwijzer in de bibliotheek in Rijsbergen. Dit is van 14.30 tot 16.30 uur.

Een afspraak met de Vraagwijzer Zundert, maak je via het formulier 'Afspraak maken Vraagwijzer'

Ingeklapt