Werkplein Hart van West-Brabant

Geldplannen

Komt u regelmatig geld tekort? Of houdt u juist geld over? De gemeente Zundert heeft voor iedereen een geldplan. In welke situatie u ook zit. Ga naar Startpunt Geldzaken Zundert en kies daar het geldplan dat bij u past. U kunt het geldplan geheel anoniem invullen, opslaan en later verder gaan. Ook ziet u gelijk wat u kunt doen om uw financiële situatie te versterken.

Budgetcoaching

Ben je het overzicht op je financiën kwijt? Stapelen de ongeopende rekeningen zich op? Heb je schulden? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen? De budgetcoach van Surplus helpt je orde te scheppen in de financiële chaos. Als je ondersteuning krijgt van de budgetcoach, volg je ook de cursus “uitkomen met je inkomen”.

Ga voor meer informatie naar de website van Surplus, of bel 076 - 501 64 50.

Sociaal raadslieden

Heeft u vragen over het invullen van formulieren of het opstellen van een brief? Wilt u uitleg om een ingewikkelde brief te begrijpen? Heeft u een juridische vraag? Stap dan binnen bij het Sociaal Raadsliedenwerk. Tijdens de inloopspreekuren geven onze medewerkers en vrijwilligers advies en informatie over uiteenlopende onderwerpen.

Kom langs (zonder afspraak) op: 
dinsdag en donderdag tussen 09.30 en 12.00 uur.

Contactgegevens:
Gezondheidscentrum De Welborg
De Welborg 9, Zundert (2e etage)
076 - 597 15 54
sociaalraadslieden@surplus.nl

Kijk voor meer informatie op de website van Surplus.

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening is hulp voor mensen die beter met hun inkomen rond willen komen, ongeacht de hoogte van hun inkomsten. Doel is om schulden te voorkomen of, als er al achterstanden ontstaan zijn, naar oplossingen te zoeken. 

Het meldpunt Schuldhulpverlening is er voor alle inwoners van de gemeente Zundert. Het meldpunt is gevestigd in Etten-Leur.

Contactgegevens:
Roosendaalseweg 4, 4875 AA, Etten-Leur
Postbus 10.100, 2870 GA, Etten-Leur
Tel: 076-502 40 25, algemeen nummer van loket Elz, u kunt vragen naar meldpunt Schuldhulpverlening
elz@etten-leur.nl


Verloop aanvraag
Na binnenkomst van de aanvraag wordt er een afspraak gemaakt voor een gesprek. De consulent verzamelt gegevens om een beeld te krijgen van de aard en de omvang van de schuld. Zo kan worden bepaald welke mogelijkheden er zijn om de schuldenproblematiek op te lossen.

Wettelijke regeling
Als het niet lukt om via het meldpunt Schuldhulpverlening uw schulden op te lossen, dan bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de wettelijke regeling 'Schuldsanering natuurlijke personen’. Voor deze regeling dient u een verzoek in bij de rechtbank. U heeft hiervoor een verklaring van uw gemeente/Kredietbank nodig.

Kredietbank West-Brabant

U kunt bij de Kredietbank terecht voor diensten en producten die gericht zijn op: het beheersbaar houden en oplossen van schulden, het verantwoord verstrekken van een lening en het beheren van financiën. Daarnaast zijn er activiteiten die zich richten op preventie, want de Kredietbank West-Brabant is er ook om schulden te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Kredietbank