Hulp uit uw omgeving

Een gesprek met iemand uit uw omgeving over opvoeden en gezin kan al helpen uw vragen te beantwoorden. Een familielid, een vriend of een andere ouder. Wilt u voor tips en advies graag in contact komen met andere ouders? Dat kan via een forum van Centrum Jeugd en Gezin. Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij het consultatiebureau, de kinderopvang of de school. Deze instanties hebben medewerkers in dienst die kunnen helpen met uw vraag of u kunnen doorverwijzen naar de juiste instantie.

Ingeklapt

Contactgegevens en aanmelden

Hulp bij opvoeden en gezin is voor onze inwoners georganiseerd bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). In de Welborg houdt het CJG inloopspreekuren op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend om 10.15 en 11.30 uur. U vind het CJG op de 2e etage, u kunt hier zelf aankloppen. Telefonisch aanmelden voor het spreekuur kan via 076-504 01 59. U kunt ook mailen naar info@cjgelzu.nl, u wordt dan teruggebeld.

In geval van crisis of acute nood kunt u contact opnemen met Spoedeisende Jeugdzorg via 088-06 66 999.

Ingeklapt

Opvoeding en gedrag

Opvoeden van uw kind is niet altijd makkelijk, soms kunt u wel wat hulp gebruiken. Daarom biedt de gemeente Zundert een aantal gratis cursussen en activiteiten aan. Heeft uw kind meer ondersteuning nodig op het gebied van opgroeien en opvoeden? U bent van harte welkom op één van de inloopspreekuren van Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in de Welborg.

Ook voor langdurige problemen kunt u contact opnemen met CJG. Hier werken jeugdprofessionals met veel kennis en werkervaring op het gebied van opvoeden in gezin. Ze bieden zelfs gezins- en jeugdhulp op maat. U kunt zich aanmelden via deze link.

Ingeklapt

Echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een kind. Een training 'Kind in Echtscheiding Situatie (KIES)' kan kinderen helpen bij het verwerken van een echtscheiding. De GGD West-Brabant biedt deze training aan voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 en van 8 tot 12 jaar.

Ingeklapt

Klachten en meedenken

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor Jeugdhulp. Wilt u weten wat er mogelijk is in uw situatie? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJJG). Wanneer u klacht heeft over Jeugdhulp, kunt u uw klacht opsturen naar de gemeente Zundert gericht aan de Klachtencommissie.

Als u een ondersteuningsvraag doet, beoordeelt de gemeente welke ondersteuning u krijgt. Dat staat in een brief ookwel beschikking genoemd. Als u het niet eens bent met de ondersteuning, kunt u bezwaar maken. Hoe dit moet staat in de brief. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Zundert beoordeelt uw bezwaar. Als u het niet met dit oordeel eens bent, kunt u naar de rechter. Hiervoor moet u in beroep gaan.

Ingeklapt