Waarvoor kunt u terecht bij het Werkplein?

 • Werk zoeken
  Ondersteuning bij het vinden van een baan.
 • Bijzondere bijstand
  Bijdrage voor noodzakelijke kosten waarvoor u geen geld opzij heeft kunnen zetten.
 • Individuele studietoeslag
  Als u naast uw studie geen bijbaantje kunt nemen omdat u een beperking heeft, kunt u een individuele studietoeslag aanvragen.
 • Steun kleine zelfstandige (Bbz)
  (Financiële) ondersteuning voor zelfstandig ondernemers of om vanuit een bijstandsuitkering een eigen bedrijf te beginnen.

Contactgegevens

Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur
Postbus 59, 4870 AB Etten-Leur
(076) 750 35 00
(076) 750 35 01
www.werkpleinhartvanwest-brabant.nl
info@werkpleinhartvanwest-brabant.nl

Nieuwe website Werkplein: dienstverlening werk en inkomen op een rij


De website van het Werkplein Hart van West-Brabant is vernieuwd. U vindt hier alle vormen van ondersteuning bij werk en inkomen op een rij.

Wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? Dan kunt u zich voortaan online melden. U logt in met DigiD en beantwoordt vragen over wat u wilt, wat u kan en wat u nodig heeft om aan de slag te gaan. Op basis van uw antwoorden gaat u het gesprek aan met uw klantmanager over welke ondersteuning het beste bij u past.

U krijgt op de site meteen te zien of u in aanmerking komt voor bijstand of een andere uitkering en wat de volgende stappen zijn om een bijstandsuitkering aan te vragen.

U kunt bellen of langskomen bij het Werkplein als u hier hulp bij nodig heeft. Bezoek de nieuwe website van het Werkplein: www.werkpleinhartvanwest-brabant.nl

Klachten en bezwaar

Vindt u dat u niet netjes bent behandeld door het Werkplein Hart van West-Brabant of een medewerker daarvan, dan kunt u een klacht indienen. Dit is wat anders dan een bezwaar indienen. Een bezwaar is gericht tegen een besluit van het Werkplein. Het zijn dus twee verschillende procedures. 

WerkgeversServicepunt West-Brabant

Bent u als werkgever voor een korte of langere tijd op zoek naar personeel? Het WerkgeversServicepunt West-Brabant helpt u kosteloos met het werven en selecteren van geschikte kandidaten.