Cliëntondersteuning

Het is prettig wanneer iemand u kan ondersteunen bij contacten met de gemeente. Dit kan iemand uit uw sociaal netwerk zijn of een vrijwilliger. Daarnaast heeft de gemeente drie professionele organisaties beschikbaar die cliëntenondersteuning bieden: 

Ingeklapt

Hulp bij persoonlijke problemen

Soms hebben mensen begeleiding nodig om mee te doen in de samenleving. Deze begeleiding is er in verschillende vormen, afhankelijk van de situatie. Juiste begeleiding vergroot de zelfstandigheid van mensen en helpt aan een zinvolle dag invulling.

Neem voor begeleiding contact op met Loket Elz via 076-502 4025. Voor deze Wmo voorziening geldt een eigen bijdrage van €19,- per maand.

Ingeklapt

Huishoudelijke ondersteuning

Mensen die door beperkingen onvoldoende in staat zijn om hun huis schoon te houden, komen in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning. Hierdoor kunnen mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Per situatie wordt beoordeeld wat er aan ondersteuning nodig is om het huis schoon en leefbaar te houden.

Neem voor huishoudelijke ondersteuning contact op met Loket Elz via 076-502 4025. Voor deze Wmo voorziening geldt een eigen bijdrage van €19,- per maand.

Ingeklapt

Aanpassingen in huis

Als mensen door hun beperkingen niet meer in staat zijn om zichzelf in hun woning voort te bewegen, kan woningaanpassing noodzakelijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn aanpassingen aan de keuken, het toilet of de badkamer, zodat deze ruimtes toegankelijker worden.

Neem voor aanpassingen in huis contact op met Loket Elz via 076-502 4025. Voor deze Wmo voorziening geldt een eigen bijdrage van €19,- per maand.

Ingeklapt

Aanlooppunt GGZ

In het Nonnekeshof in Zundert is een Aanlooppunt GGZ. De Aanloop brengt mensen in beweging, leert samen te werken met anderen, voorkomt isolement en vangt mensen op. Activiteiten bij de Aanloop worden door de bezoekers zelf uitgevoerd, hierbij worden zij ondersteunt door professionals. De begeleiders richten zich op ondersteuning en het herstel van de bezoekers.

Inwoners kunnen hier iedere woensdagmiddag binnenlopen.

Ingeklapt

Maatschappelijke Opvang (MO)

Maatschappelijke Opvang (MO) is een tijdelijke voorziening voor mensen die (dreigend) huis- of dakloos zijn. Zij dienen zo snel mogelijk door te stromen naar een leefsituatie voor de lange termijn. Om in aanmerking te komen voor MO dient u contact op te nemen met Centraal Onthaal van de gemeente Breda via 076-529 80 90. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Breda

Ingeklapt

Dementie

Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Eén op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. Zundert ondersteunt mensen met dementie en de direct betrokkenen op verschillende manieren.

 

Dementievriendelijk

Zundert ontwikkelt zich tot dementievriendelijke gemeente. Daarom is de gemeente aangesloten bij Dementienetwerk Breda E.O. Dit samenwerkingsverband biedt ondersteuning aan mensen met dementie en de direct betrokkenen. Ook het lokaal netwerk 'dementievriendelijk Zundert' draagt bij aan een dementievriendelijk Zundert.

 

Dementiegids

Het Dementienetwerk Breda E.O. beschikt over een Dementiegids, deze helpt op gemeentelijk niveau bij vragen over dementie. Ook geeft de gids een overzicht van het dementievriendelijke aanbod als activiteiten en dagopvang in de gemeente.

Klik hier voor de Dementiegids van Zundert.

Ingeklapt

Dagbesteding

Stichting Welzijn Zundert, Surplus Welzijn en Avoord organiseren regelmatig huiskamers: laagdrempelige ontmoetingsplaatsen waar mensen binnen kunnen stappen voor een activiteit of een kop koffie. Tegen een kleine vergoeding voor de versnaperingen of maaltijden, kunt u gebruik maken van de huiskamers. 

Huiskamers worden op de volgende locaties georganiseerd: 

  • Achtmaal: Dorpshuis De Nachtegaal, Van den Berghstraat 2.
  • Rijsbergen: Rijserf, Rijserf 1.
  • Wernhout: Gemeenschapshuis Wierenbos, Diepstraat 12.
  • Zundert: Nonnekeshof, Nonnekeshof 5.

Wilt u gebruik maken van één van deze huiskamers, neem dan contact op met Stichting Welzijn Zundert via info@swzundert.nl of 076-597 22 00.

De huiskamer in Klein Zundert wordt georganiseerd door de KBO Klein Zundert.

Ingeklapt