Burgemeester verricht opening jubileumjaar harmonie Zundert 

Dit item is verlopen op 15-03-2017.

Burgemeester Poppe-de Looff verrichtte vrijdagavond 3 februari 2017 de opening van het jubileumjaar van Harmonie Nut en Vermaak uit Zundert. Zij deed dat voorafgaand aan het galaconcert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In haar openingstoespraak vertelde de burgemeester dat 175 jaar een grote mijlpaal is. De harmonie is zelfs één van de oudste burgerkorpsen van ons land en neemt een belangrijke plaats in het culturele en sociale leven in.

Het doel van de harmonie is niet meer om de jeugdigen uit de dranklokalen te weren en de douaniers aangenaam te verpozen. Maar de harmonie probeert in samenwerking met de basisscholen wel de jeugd enthousiast te maken voor muziek en het bespelen van een blaasinstrument. Daarmee laat de harmonie zien dat ze goed inspeelt op de veranderingen van de tijd, aldus de burgemeester in haar toespraak. De burgemeester is erevoorzitter van de harmonie.

Op zaterdag 4 februari organiseerde de harmonie een receptie en opende de burgemeester in het VanGogh Huis de tentoonstelling '175 jaar Harmonie en Zundert'. Op beide dagen was het college van B&W vertegenwoordigd.

Meer informatie over het jubileumjaar is te vinden op: www.175jaarnutenvermaak.nl

Burgemeester Poppe-de Looff tijdens openingsspeech

Galaconcert jubileum Nut en Vermaak
 

Logo Buurtpreventie     Naambord Molenstraat

Logo West-Brabants Archief

                Logo rekenkamercommissie