22 april 2024

Er ligt een vernieuwd voorlopig ontwerp voor De Zindering. Een ontwerp wat voldoet aan alle eisen van een modern sociaal en cultureel centrum. Wél is de planning van start bouw en oplevering enkele maanden opgeschoven. Dit komt doordat de aanvraag van de omgevingsvergunning voor De Zindering wat vertraging is opgelopen. Hierdoor zou het gat tussen de sloop en start bouw té groot. Reden voor ons college van B en W om de sloop van (voormalig) CultuurCentrum De Schroef uit te stellen.

Door pas na Bloemencorso te starten met de sloop, voorkomen we onnodige overlast voor inwoners, winkeliers en horeca in het centrum van Zundert’, legt wethouder Maatschappelijk Vastgoed en Cultuur, Judith Kuijpers, uit. De start bouw staat nu voor begin 2025 op de planning, de oplevering voor het eerste of tweede kwartaal 2026.

 

Ontmoeting in een fijne dynamiek

Het nieuwste voorlopig ontwerp kan rekenen op enthousiasme van Wesley van Steen, wethouder Sociaal Domein: ‘De Zindering wordt een laagdrempelig en transparant ontmoetingscentrum met open uitstraling. Door dit ontwerp is er verbinding in het gebouw tussen bar, foyer en zalen, maar ook met het plein en de kerk buiten. Het ontwerp sluit perfect aan bij waar De Zindering voor is bedoeld: faciliteren van de gemeenschapszin die Zundert zo kenmerkt. Hier ontmoeten inwoners, verenigingen, cultuur en gemeente elkaar in een fijne dynamiek’.

In de keuze van installaties en materialen is rekening gehouden met duurzaamheidsvoorschriften. Ook zijn de wensen van toekomstige gebruikers en omwonenden zo goed mogelijk verwerkt in dit ontwerp. Het vernieuwde ontwerp is te bekijken via onze webpagina 'De Zindering'. Eind mei of begin juni besluit ons college van B en W of dit ontwerp het definitief ontwerp wordt.

 

Aandacht voor parkeerdruk centrum Zundert

Dat de aanvraag van de omgevingsvergunning wat vertraagd, heeft volgens Judith Kuijpers twee redenen: ‘Om te beginnen moesten we het ontwerp van De Zindering meerdere keren voorleggen aan de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit, de voormalige Welstandscommissie. Dit vanwege de uitstraling, inpassing in de omgeving én constructie van het gebouw’.

‘Ten tweede’, vervolgt Kuijpers, ‘is de parkeerdruk in ons centrum een punt van aandacht. Door de komst van De Zindering neemt deze druk toe. Uit het parkeerdrukonderzoek blijkt dat deze druk niet volledig rondom De Zindering kan worden opgevangen. We moeten de Raad dus vragen af te wijken van hun eigen vastgestelde parkeernormen. Dit doen we in september’. Er wordt onderzocht of de parkeerdruk deels opvangen kan worden op het Nassauplein. Dit plein wordt in 2025 opnieuw ingericht. Bewoners en omwonenden van het Nassauplein ontvingen hierover een brief.

Meer informatie leest u op onze webpagina 'De Zindering'.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/laagdrempeligheid-en-transparantie-kenmerken-vernieuwd-ontwerp-de-zindering-sloop-de-schroef-start-na-corso