05 april 2024

De Coop in Wernhout is twee geldmaten rijker. Ze staan er al een tijdje, maar gisteren bezocht wethouder Ralph Bogers de supermarkt om de automaat alsnog officieel te openen. De vorige automaat was niet opgewassen tegen de grote toeloop. Marco en Stien van de Goorbergh ondernamen actie, en met succes. Inwoners van Wernhout zijn blij met de nieuwe automaten en ook de wethouder is tevreden. Hij geeft aan dat eind dit jaar ook in Zundert een oplossing komt.
 

Terug van weggeweest: pinautomaat in Wernhout

Aan Ralph Bogers, wethouder Economie, de eer om met een woordje de twee geldmaten officieel te openen. Het is goed dat alle inwoners gewoon in hun eigen dorp terecht kunnen en zo min mogelijk de auto hoeven te pakken, vindt hij.

Marco en Stien van de Goorbergh zijn het daar roerend mee eens: zij maakten zich hard voor de geldmaten. Sinds de pinautomaat bij de Rabobank verdween ontstonden er problemen in zowel Zundert als Wernhout. Omdat er bij de Coop ineens veel meer mensen kwamen pinnen werd het bijvullen van de vorige automaat een uitdaging.
 

‘We zijn eruit met Geldmaat, ook in Zundert komt een oplossing’

Na gesprekken met Geldmaat is ook een oplossing voor de kern in Zundert gevonden. Wethouder Bogers vertelt dat er eind dit jaar een geldkiosk in het centrum wordt geplaatst. Waar de kiosk precies komt te staan is nog niet bekend. Het zal in elk geval de mogelijkheid bieden om geld te pinnen en te storten (m.u.v. munten). Bovendien komt er een ‘sealbag automaat’ in, voor zakelijk storten. Bij eventuele bouw- of ontwikkelplannen in Zundert zal de gemeente kijken of plaatsing van een pinautomaat mogelijk is. De kiosk blijft in elk geval staan zo lang er geen andere automaten bij komen.
 

Tegemoetkomen aan bezorgde inwoners en ondernemers

Geldmaat wilde een sealbag automaat voor verpakt storten in Zundert plaatsen. Die komt er nu in de nieuwe kiosk. Daar komt ook een automaat in om geld op te nemen, al is die op basis van de transacties niet per se nodig. Goed nieuws voor de inwoners, ondernemers en ondernemersverenigingen die van zich lieten horen na het verdwijnen van de pinautomaat bij de Rabobank.

Omdat in Zundert de Bruna op tijd dicht gaat, zou er bij evenementen straks alleen nog bij de Albert Heijn gepind kunnen worden. Ze schreven de gemeente aan en in de raad werd de oproep gesteund. Met de geldmaten in Wernhout en de buitenkiosk, die tot 23:00 uur open is, zijn er straks weer voldoende automaten in de gemeente.

‘Het is belangrijk dat we als gemeente zorgen voor een goede leefbaarheid en dan wil je voldoende voorzieningen bieden. We zijn blij dat we daar samen met Geldmaat iets voor kunnen doen’, aldus wethouder Bogers.
 

Een overzicht van de gemeente: hier kun je terecht voor óf met geld

In Zundert kun je bij Albert Heijn biljetten opnemen en bij de Bruna biljetten storten en opnemen. Eind dit jaar komt daar de geldkiosk bij, zodat je van 7:00 tot 23:00 uur biljetten kunt opnemen en storten. Hier kunnen straks ook ondernemers met een sealbag storten.

In Rijsbergen is de Geldmaat buiten aan de Sint Bavostraat 60 open van 7:00 tot 23:00 uur, om biljetten op te nemen of sealbags te storten. In Wernhout staan bij de Coop automaten om biljetten op te nemen of biljetten of munten te storten. Inwoners van Klein-Zundert kunnen in Zundert terecht en in Achtmaal kun je biljetten opnemen bij de Coop.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/wethouder-bogers-opent-geldmaten-in-coop-in-wernhout