Wat is de cultuurprijs?

Cultuurprijs ‘Goede Grond’ is in maart 2018 gelanceerd en is de opvolger van de vorige cultuurprijs. De prijs wordt uitgereikt aan een organisatie of persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in de gemeente Zundert. De prijs is een blijk van waardering voor de kwaliteit van het werk van de prijswinnaar, maar kan ook worden ingezet ter stimulering van talent. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €500,- en een uniek kunstwerk (ter waarde van €500,-) die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen.

De organisatie of persoon die de prijs wint is genomineerd door het publiek en vervolgens is de nominatie beoordeeld door een onafhankelijke cultuurcommissie. Deze commissie bestaat uit personen die cultuur in de gemeente een warm hart toedragen. 

Cultuurcommissie

De leden van de Cultuurcommissie zijn:

  • Vacant;
  • Vacant;
  • Vacant;
  • Vacant.

Waar moet een nominatie aan voldoen?

Een genomineerde moet minimaal aan één van volgende criteria voldoen: 

  • De prijswinnaar excelleert in zijn of haar werk, of laat andere mensen excelleren;
  • De activiteiten van de winnaar hebben een maatschappelijke relevantie;
  • De kwaliteit van het werk is hoog en is ook buiten de gemeente van betekenis.

Hoe kan ik iemand nomineren?

Mail jouw nominatie naar gemeente@zundert.nl. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie of het stellen van vragen. 

Ik ben kunstenaar en wil graag mijn bijdrage leveren

De winnaar van de cultuurprijs ontvangt naast het geldbedrag van €500,- ook een kunstwerk ter waarde van €500,-. Deze kunstwerken zijn ontworpen door lokale ontwerpers.

Ben jij zo iemand en wil je graag jouw bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op via gemeente@zundert.nl of bel naar 076 – 599 56 00.