Bewegen

Bewegen is gezond. Het houdt je lijf en brein fit. In onze gemeente zijn veel organisaties die leuke beweegactiviteiten aanbieden. Voor ouderen, jongeren en inwoners met een beperking. Kijk voor het complete aanbod binnen gemeente Zundert op www.zundertsportencultuur.nl. Maar, misschien vind je het spannend om de eerste stap te zetten. Of weet je niet of uw conditie goed genoeg is om mee te kunnen doen. Neem dan contact op met de Vraagwijzer! We brengen je graag in contact met onze buurtsportcoaches. Zij kunnen zeker iets voor je betekenen. Heb je geen vervoer? Ook dan denken we graag met je mee.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger kun je veel voor een ander betekenen. Maar het maakt ook jouw eigen leven rijker. Je ontmoet andere mensen of culturen en leert nieuwe vaardigheden. Je voelt je gewaardeerd. En je hebt een leuke tijdsbesteding. Of je als chauffeur aan het werk gaat, koffie schenkt, taallessen verzorgt of hondenoppas wordt: er is altijd iets dat bij je past en waarmee je een ander helpt.

Surplus

Wil je aan de slag als vrijwilliger voor Surplus? Dat kan. Je krijgt een intakegesprek met een (vrijwilligers)coördinator. In dit gesprek kijken jullie naar jouw talenten en mogelijkheden. Je geeft aan hoe veel tijd je wilt investeren en wat je leuk vindt om te doen. Je kunt gebruikmaken van de regelingen die Surplus heeft voor zijn vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op de website van Surplus.

Zundert voor Elkaar

Ben je op zoek naar een vrijwilliger die jou helpt? Of wil je jouw diensten als vrijwilliger aanbieden? Kijk dan eens op Zundert voor Elkaar. Op dit platform komen vraag en aanbod rond vrijwilligerswerk samen.

Vrijwilligerswerk vanuit een uitkering

Ontvang je een uitkering? En wil je vrijwilligerswerk doen? Dan zitten daar voorwaarden aan vast. Neem vooraf contact op met de instantie van wie jij je uitkering krijgt. Zo voorkom je dat je in een vervelende situatie terechtkomt.

Dagbesteding

In onze gemeente zijn verschillende mogelijkheden voor dagbesteding:

Huiskamer

Ben je 55+ en wil je er een dagje uit? Dan kun je terecht in één van de Huiskamers. Een Huiskamer-bijeenkomst begint met een kop koffie en wat lekkers. Daarna een spelletje of creatieve activiteit. Tussen de middag krijg je een warme maaltijd. Er zijn Huiskamers in Achtmaal, Rijsbergen, Wernhout en Zundert. Neem contact met de Vraagwijzer op voor de locaties, dagen en tijden.

Pluspunt Nonnekeshof

In dit ontmoetingspunt kun je op werkdagen terecht voor een kop koffie of thee. Je bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Loop gerust binnen en ontmoet nieuwe mensen.

De Aanloop

De Aanloop van GGZ Breburg is een laagdrempelig ontmoetingspunt. Iedereen is welkom. De bezoekers verzorgen zelf de activiteiten, ondersteund door een GGZ-professional. Je vindt De Aanloop iedere woensdag, van 13.30 tot 15.30 uur, in Nonnekeshof.

Taal en computer

Mee kunnen doen in Nederland begint met het spreken en schrijven van de taal. Als je de taal spreekt, maak je makkelijker contact. En als je een tekst kunt lezen, vul je snel en goed een formulier in.
Veel mensen die niet kunnen lezen, schrijven of omgaan met de computer schamen zich. Niet nodig! Neem contact op met de Vraagwijzer. We helpen je graag.

Taal

Wil je graag (beter) Nederlands leren spreken of schrijven? Dan kun je terecht bij het Digi-Taalhuis. Iedere maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur ben je daar welkom. Met een medewerker bespreek je welke hulp je nodig hebt. Adres: Koutershof 6 in Rijsbergen (bibliotheek).

Computer

De computer is erg belangrijk in onze maatschappij. Toch zijn er veel mensen die hier no) niet goed mee overweg kunnen. Dat is jammer. Want als je leert hoe de computer werkt, kun je veel meer zelf regelen, onderhoud je makkelijker contact en ontdek je nieuwe mogelijkheden. In de bibliotheek in Rijsbergen kun je verschillende cursussen volgen. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt: er zit zeker een cursus voor je tussen. Meer weten? Neem contact op met de Vraagwijzer. We helpen je graag op weg.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb je vragen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, rijbewijs, AOW of het betalen van boetes? Kom dan langs op het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Een medewerker helpt je daar met het invullen van het formulier of de aanvraag op de computer.

  • Het IDO vind je in de  bibliotheek. Het adres is Koutershof 6 in Rijsbergen.
  • Iedere laatste maandag van de maand is er een inloopspreekuur bij het Pluspunt Zundert. Dat is van 10:00 tot 11:30 uur. Het adres is Nonnekenshof 5 in Zundert.