Voor kind en jongere

In Zundert vind je verschillende organisaties die iets voor je kind kunnen betekenen als het gaat om gezond opgroeien en lekker in je vel zitten.

Kansrijke Start voor ieder kind

De eerste 1000 dagen van het leven zijn cruciaal voor een kansrijke start van ieder kind. Hoe beter die basis, hoe groter de kans op een gelukkig en gezond leven. Ouders die tips en adviezen willen, kunnen terecht bij Kansrijke Start. Neem contact op met één van de twee jeugdprofessionals: Leanne Snel, 06-28 49 00 95, leanne.snel@etten-leur.nl, of Maartje Bekkers, 06-28 32 03 14, maartje.bekkers@etten-leur.nl. Zij staan klaar om aanstaande ouders en gezinnen te begeleiden.

GGD Jeugdgezondheidszorg

De GGD Jeugdgezondheidszorg kijkt met je mee naar de groei en ontwikkeling van je kind. Zij geven voorlichting en helpen bij vragen. Tot je kind 4 jaar is, breng je regelmatig een bezoek aan het consultatiebureau. De GGD verzorgt ook de prikken die je kind krijgt vanuit het rijksvaccinatieprogramma.

Kinder- en jongerenwerk

Is je kind 10 jaar of ouder? Dan kan hij/zij terecht bij het jongerenwerk van Surplus. Voor een leuke groepsactiviteit of -training. Maar ook voor individuele begeleiding. Of wanneer het thuis te onrustig is om te studeren. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er het kinderwerk. Meer weten? Neem contact op met de Vraagwijzer.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vind je verschillende trainingen waar je kind aan mee kan doen. Deze zijn gratis. Aanmelden kan via de contactpersoon bij de training van jouw keuze. Soms is een training niet voldoende. Dan is maatwerk nodig. Neem in dat geval contact op met de Vraagwijzer. We denken graag met jou en je kind mee over mogelijkheden.

Voor ouder en verzorger

Heb je zelf behoefte aan ondersteuning in de opvoeding? Ga je scheiden en wil je weten hoe je dit voor je kind zo soepel mogelijk kunt laten verlopen? Spelen er andere problemen in je gezin die invloed hebben op je kind? Stel je vraag bij de Vraagwijzer.

Samen Scheiden

Heb je het besluit genomen om uit elkaar te gaan? Maak dan gebruik van de hulp van het team Samen Scheiden. Professionals begeleiden jou en de andere ouder in het leren samenwerken tijdens en na de scheiding. De begeleiding is gratis. Meld je aan via 076 – 5014159 of mail naar samenscheidenelzu@etten-leur.nl.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld bestaat in verschillende vormen. Van het continu kleineren van de ander tot slaan of het seksueel overschrijden van grenzen. Speelt dit binnen jouw gezin? Veel mensen vinden het lastig om hierover te praten. Uit schaamte of angst. Maar praten is het begin van een oplossing.

Ben je in acuut gevaar? Bel 112. Daar kun je ook terecht als iemand anders direct hulp nodig heeft. In andere gevallen: bel Veilig Thuis via 0800 – 2000. Liever chatten? Dat kan ook. Ze zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Kun je niet bellen? Vraag bij de apotheek naar Masker 19. Dan weet de apotheker dat je hulp nodig hebt.

Maar jij jezelf wel zorgen, maar is er geen sprake van een acute situatie? Neem dan contact op met de Vraagwijzer.