Wat kan ik zelf doen?

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Op de website van het CJG vindt u meer informatie en handige tips. Daarom biedt de gemeente Zundert een aantal gratis cursussen en activiteiten aan. Een gesprek met iemand uit je omgeving kan ook helpen. Een familielid, vriend of een andere ouder.

Ook kun je terecht bij het consultatiebureau, de kinderopvang of op school. En je kunt met de GGD chatten over de opvoeding van kinderen tussen 0 - 5 jaar. Je vindt de chat via deze link.  

Ben je zelf jonger dan 23 jaar en heb jij vragen over jouw gezondheid? Neem dan eens een kijkje op JouwGGD.nl. Je kunt hier ook chatten met de GGD.   

Heeft jouw kind meer ondersteuning nodig op het gebied van opgroeien en opvoeden? Of zijn er voor lange tijd problemen in het gezin? Is er een scheiding? Of is er te weinig geld om jouw kind mee te laten doen aan sport, muziek of cultuur? Ga dan naar de Vraagwijzer Zundert.

In geval van crisis of nood, neem je contact op met Spoedeisende Jeugdzorg via 088-066 69 99.

Ingeklapt

Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg is de preventieve gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar. De jeugdgezondheidszorg volgt samen met jou de ontwikkeling van jouw kind. In de gemeente Zundert wordt dit geregeld door de GGD West-Brabant. De GGD nodigt jou en jouw kind op verschillende momenten uit voor een gesprek of vaccinatie. Het rijksvaccinatieprogramma bestaat uit inentingen tegen 12 ziekten. De prikken zijn voor alle kinderen gratis. Elk kind ontvangt automatisch een oproep.

 

Stoppen met roken

Stoppen met roken heeft alleen maar voordelen. Het belangrijkste voordeel is een betere gezondheid. De huisarts kan ondersteunen bij het stoppen met roken. Wanneer je hulpmiddelen, als nicotine-vervangende middelen of medicijnen wilt gebruiken, dan is het verstandig advies te vragen aan de huisarts.

 

NIX18

Alcohol is schadelijk, dat is bekend. Vooral voor jongeren. Hun hersenen zijn nog volop in ontwikkeling. Jongeren die drinken blijken bovendien een groter risico te lopen op alcoholproblemen op latere leeftijd. Dus hoe later iemand begint, hoe beter. Maak jij je zorgen om het alcoholgebruik van jouw kind? Op de website van NIX18 staan tips hoe hiermee om te gaan. 

 

Drugs

Er zijn velen soorten drugs. Ieder middel brengt eigen risico’s met zich mee. Zo kunnen middelen schadelijk zijn voor de longen, lever, hersenen en het hart. Verder bestaat er een risico op verslaving. Heb jij een verslaving of maak jij je zorgen om het middelengebruik van jouw kind? Novadic-Kentron is een van de experts in Brabant op het gebied van verslavingszorg. Wanneer jij of iemand uit de omgeving een verslaving heeft is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts of neem contact op met de Vraagwijzer Zundert.

Ingeklapt

Jongerenwerk

Wist je dat het jongerenwerk er is voor alle jongeren? Dus ook voor jou. Om ervoor te zorgen dat je kunt zijn wie je bent, kunt doen waar je gelukkig van wordt. We helpen je op weg, we denken met je mee. Je kan bij het Jongerenwerk terecht voor het ontdekken van talenten, een luisterend oor of hulp waar je die nodig hebt.

Zo kunnen we je ondersteunen als je niet lekker in je vel zit, maar ook bij het zoeken naar een opleiding, stage of werk. Of misschien heb jíj een idee voor andere jongeren uit Zundert; dan kunnen we dit samen met jou uitzoeken en opzetten. Wil je meer weten? We hebben een website en een Instagram pagina waar je alle informatie kan vinden.

Ingeklapt

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust. Dit zijn onze contactgegevens:

E-mail:   

vraagwijzer@zundert.nl

Telefoon:   

076 - 599 56 00

Locatie voor afspraken:   

Raadhuis Zundert, Markt 1 in Zundert

Openingstijden:   

Maandag: 09.00 - 12.30 uur
Dinsdag: 09.00 - 12.30 uur
Woensdag: 09.00 - 12.30 uur
Donderdag: 09.00 - 12.30 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.30 uur

Iedere tweede woensdag van de maand is de Vraagwijzer in de bibliotheek in Rijsbergen. Dit is van 14.30 tot 16.30 uur.

Een afspraak met de Vraagwijzer Zundert, maak je via het formulier 'Afspraak maken'

Ingeklapt