Wat kan ik zelf doen?

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Daarom biedt de gemeente Zundert een aantal gratis cursussen en activiteiten aan. Een gesprek met iemand uit je omgeving kan ook helpen. Een familielid, vriend of een andere ouder.  Ook kun je terecht bij het consultatiebureau, de kinderopvang of op school. 

Heeft jouw kind meer ondersteuning nodig op het gebied van opgroeien en opvoeden? Of zijn er voor lange tijd problemen in het gezin? Is er een scheiding? Of is er te weinig geld om jouw kind mee te laten doen aan sport, muziek of cultuur? Ga dan naar de Vraagwijzer Zundert.

In geval van crisis of nood, neem je contact op met Spoedeisende Jeugdzorg via 088-066 69 99.

Ingeklapt

Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg is de preventieve gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar. De jeugdgezondheidszorg volgt samen met jou de ontwikkeling van jouw kind. In de gemeente Zundert wordt dit geregeld door de GGD West-Brabant. De GGD nodigt jou en jouw kind op verschillende momenten uit voor een gesprek of vaccinatie. Het rijksvaccinatieprogramma bestaat uit inentingen tegen 12 ziekten. De prikken zijn voor alle kinderen gratis. Elk kind ontvangt automatisch een oproep.

 

Stoppen met roken

Stoppen met roken heeft alleen maar voordelen. Het belangrijkste voordeel is een betere gezondheid. De huisarts kan ondersteunen bij het stoppen met roken. Wanneer je hulpmiddelen, als nicotine-vervangende middelen of medicijnen wilt gebruiken, dan is het verstandig advies te vragen aan de huisarts.

 

NIX18

Alcohol is schadelijk, dat is bekend. Vooral voor jongeren. Hun hersenen zijn nog volop in ontwikkeling. Jongeren die drinken blijken bovendien een groter risico te lopen op alcoholproblemen op latere leeftijd. Dus hoe later iemand begint, hoe beter. Maak jij je zorgen om het alcoholgebruik van jouw kind? Op de website van NIX18 staan tips hoe hiermee om te gaan. 

 

Drugs

Er zijn velen soorten drugs. Ieder middel brengt eigen risico‚Äôs met zich mee. Zo kunnen middelen schadelijk zijn voor de longen, lever, hersenen en het hart. Verder bestaat er een risico op verslaving. Heb jij een verslaving of maak jij je zorgen om het middelengebruik van jouw kind? Novadic-Kentron is een van de experts in Brabant op het gebied van verslavingszorg. Wanneer jij of iemand uit de omgeving een verslaving heeft is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts of neem contact op met de Vraagwijzer Zundert.

Ingeklapt

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust. Dit zijn onze contactgegevens:

E-mail:   

vraagwijzer@zundert.nl

Telefoon:   

076 - 599 56 00

Locatie voor afspraken:   

Raadhuis Zundert, Markt 1 in Zundert

Openingstijden:   

Maandag: 09.00 - 12.30 uur
Dinsdag: 09.00 - 12.30 uur
Woensdag: 09.00 - 12.30 uur en 16.00 - 19.30 uur
Donderdag: 09.00 - 12.30 uur
Vrijdag: 09.00 - 12.30 uur

Ingeklapt