Geldzorgen en schulden

Heb je schulden? Of dreig je in de schulden te komen? Kom dan snel in actie. Zo voorkom je dat een kleine schuld heel groot wordt. Schaam je je? Niet nodig. Geldzorgen spelen bij veel mensen. Maak een afspraak met de Vraagwijzer. We luisteren, denken met je mee en helpen je op weg naar een oplossing.

Word je ontslagen? Schrijf je dan meteen in bij het UWV en vraag een WW-uitkering aan via hun website. Dat kan al vanaf een week voordat je werkloos wordt.

Werk zoeken

Ben je jouw baan kwijt? En wil je hulp bij het vinden van ander werk? Het UWV helpt jou daarbij. Vraag online een gratis gesprek aan. 

Heb je door jouw ziekte of handicap moeite met het vinden van werk? Of heb je hulp nodig die een reguliere werkgever niet kan bieden? Kijk eens op de site van het UWV. Hier zie je of je in aanmerking komt voor een baan uit de banenafspraak of voor beschut werken.

Ontvang je een bijstandsuitkering? En lukt het niet om werk te vinden? Dan kan het Werkplein Hart van West-Brabant je ondersteunen. Je krijgt persoonlijke begeleiding. En je kunt een training volgen.

Laag inkomen


Meer inkomen via datgeldtvoormij.nl

Heb je een laag inkomen? Dan heb je misschien recht op geld vanuit het rijk of de gemeente. Zoals bijzondere bijstand voor onverwachte kosten. Of regelingen waardoor jij of jouw kind kan meedoen aan sport of andere activiteiten.

Op  de website www.datgeldtvoormij.nl/gemeente/zundert/ kun je dit uitzoeken. Wil je daar hulp bij? Vraag dan een gratis gesprek aan met een medewerker van het Werkplein via datgeldtvoormij@werkpleinhartvanwest-brabant.nl. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Energie besparen

Je kunt veel geld besparen door minder energie te verbruiken. Tips hiervoor vind je hier. Wil je dat er iemand gratis bij jou thuis komt kijken om met je mee te denken over bespaarmogelijkheden? Laat het ons weten. Dan vragen we onze energiecoach om voor een gratis advies bij je langs te gaan.

De Voedselbank

Heb je niet genoeg geld om eten te kunnen kopen? Dan kom je misschien in aanmerking voor gezond en gratis voedsel van de Voedselbank. Meer informatie vind je op de website van de Voedselbank. Lukt dat niet? Neem dan gerust contact met ons op.