Geldzorgen en schulden

Heb je schulden? Of dreig je in de schulden te komen? Kom dan snel in actie. Zo voorkom je dat een kleine schuld heel groot wordt. Schaam je je? Niet nodig. Geldzorgen spelen in alle lagen van de samenleving. Maak een afspraak met de Vraagwijzer. We luisteren, denken met je mee en helpen je op weg naar een oplossing.

Word je ontslagen? Dan ga je een onzekere tijd tegemoet. Schrijf je daarom meteen in bij het UWV en vraag - via hun website - een WW-uitkering aan. Dat kan al vanaf een week voordat je werkloos wordt.

Werk zoeken

Ben je jouw baan kwijt? Schrijf je daarom meteen in bij het UWV en vraag - via hun website - een WW-uitkering aan. Wil je hulp bij het vinden van ander werk? Het UWV kan je in contact brengen met het regionale mobiliteitsteam. Kijk ook eens bij de starttraining 'Op weg naar werk'. Deze kun je volgen via het Werkplein Hart van West-Brabant als je meer dan 20 uur wilt werken. Ook als je geen bijstandsuitkering hebt.

Heb je een arbeidsbeperking? En zoek je werk? Kijk eens op de site van het UWV, hier kun je kijken of je in aanmerking komt voor een baan uit de 'banenafspraak' of voor 'beschut werken'.

Ontvang je een bijstandsuitkering? En lukt het je niet om werk te vinden? Dan kan het Werkplein Hart van West-Brabant je ondersteunen. Je krijgt persoonlijke begeleiding. En je kunt een training volgen.

Uitkeringen en regelingen

Je hebt mogelijk recht op een uitkering. Daarnaast zijn er regelingen waar je gebruik van kunt maken als je een laag inkomen hebt. Zo kunnen jij of je kind toch meedoen aan activiteiten op school of in de buurt. Lees hieronder wat er allemaal is. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de Vraagwijzer. We helpen je graag op weg.

Bijzondere bijstand

Heb je onverwachte kosten waarvoor je geen geld opzij kon zetten? Misschien kun je bijzondere bijstand aanvragen. Dit kan als je een bijstandsuitkering krijgt, maar soms ook als je een andere uitkering, laag pensioen of laag inkomen hebt. Meer informatie over de voorwaarden en aanvragen lees je op de website van het Werkplein Hart van West-Brabant.

Meedoen in Zundert

Ben je 18 jaar of ouder? Woon je in de gemeente Zundert? En is je (gezins)inkomen minder dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kun je een bijdrage aanvragen om mee te doen aan verschillende activiteiten. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Werkplein Hart van West-Brabant.

Stichting Leergeld

Kan je kind door geldgebrek niet meedoen aan activiteiten met leeftijdgenoten? Is er te weinig geld om een pc voor school of een fiets te kopen? En zijn er geen andere regelingen waar je aanspraak op kunt maken? Misschien kan Stichting Leergeld iets voor je betekenen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden of het indienen van een aanvraag op de website van Stichting Leergeld.

Hulp bij armoede

Heeft u een laag inkomen, schulden of moeite om alles te betalen? Er zijn veel regelingen en toeslagen om uw geldzorgen aan te pakken. Op onze webpagina 'Hulp bij armoede' vindt u alle mogelijkheden op een rij. Komt u er niet uit? U bent van harte welkom bij de Vraagwijzer.